האם טיפול משתנים עדיף על מעכבי ACE בחולים עם אבחנה חדשה של יתר לחץ דם? (Lancet)

תרופות ממשפחת מעכבי ACE (Angiotensin-Converting Enzyme) מהוות את קו הטיפול הראשון הנפוץ ביותר במקרים של אבחנה חדשה של יתר לחץ דם, אך מנתוני עולם-אמיתי חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet עולה כי אינם יעילים כמו טיפול במשתנים ממשפחת תיאזידים וכרוכים בשיעור גבוה יותר של אירועים חריגים.

מחקר LEGENED-HTN כלל נתוני רשומות רפואיות אודות קרוב ל-4.9 מיליון חולים, אשר החלו טיפול מונותרפי בתרופות ליתר לחץ דם בין יולי 1996 ועד מרץ 2018 והיו במעקב לאורך חציון של שנתיים. החוקרים בחנו את 55 תוצאים: שלושה תוצאים עיקריים (אוטם לבבי, אשפוז עקב אי-ספיקת לב ואירוע מוחי); שישה תוצאים קרדיווסקולאריים משניים (אירוע קרדיווסקולארי, אירוע מוחי איסכמי או המורגי, אי-ספיקת לב, מוות לבבי פתאומי ואנגינה לא-יציבה); ו-46 תוצאי בטיחות.

משפחות התרופות הנפוצות ביותר ששימשו כקו-טיפול ראשון כללו מעכבי ACE (48%), לאחריהן תיאזידים (17%), חסמי תעלות סידן מסוג דיהידרופירידינים (16%), ARB (15%) וחסמי תעלות סידן שאינן מסוג דיהידרופירידינים (3%). התרופות הנפוצות ביותר בכל משפחה כללו Lisinopril (80%), Hydrochlorothiazide (94%), Amlodipine (85%), Losartan (45%) ו-Diltiazem (62%).

התוצאות הצביעו על יעילות דומה בסך הכול בין משפחות התרופות, ממצאים המאשרים את ההנחיות הנוכחיות אודות קו טיפול ראשון ליתר לחץ דם.

עם זאת, תיאזידים הדגימו יעילות ראשונית גבוהה יותר ממעכבי ACE בכל שלושת התוצאים העיקריים, עם שיעור אירועים תחת טיפול ראשוני שהיה נמוך בכ-15% בסך הכול.

יחס הסיכון המתוקן (רווח בר-סמך 95%) לאוטם שריר הלב עמד על 0.84 (0.75-0.95), עם יחס סיכון מתוקן לאשפוז עקב אי-ספיקת לב של 0.83 (0.74-0.95) ושל 0.83 (0.74-0.95) לאירוע מוחי.

פרופיל הבטיחות גם נטה לטובת תיאזידים על-פני מעכבי ACE. טיפול במעכבי ACE לווה בסיכון גבוה יותר לתמותה מכל-סיבה, תמותה קרדיווסקולארית, אנגיואדמה, התקף איסכמי חולף, דמנציה, הפרעות כלייתיות, תרומבוציטופניה, תופעות לוואי במערכת העיכול ושיעול, בהשוואה לתיאזידים.

הטיפול בתיאזידים לווה בסיכון גבוה יותר להיפוקלמיה והיפונתרמיה, בהשוואה למשפחות תרופות אחרות.

על-בסיס ממצאי המחקר, החוקרים טוענים כי במקרים של יתר לחץ דם, התחלת טיפול בתיאזידים במקום מעכבי ACE עשויה למנוע חלק גדול מהאירועים הקרדיווסקולאריים ודרושים מחקרים נוספים בנושא. מהחישובים שלהם עולה כי ניתן היה למנוע כ-3,100 אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים שהחלו טיפול במעכבי ACE, במידה והיו מתחילים טיפול בתיאזידים.

Lancet. Published online October 24, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה