פריסטייל ליברה עשוי לשפר את האיזון הגליקמי ואת איכות החיים של חולי סוכרת (Diabetes Care)

מערכת ניטור סוכר Freestyle Libre של חברת Abbott הובילה שיפור בחלק מההיבטים של איזון רמות הסוכר בדם ואיכות החיים של חולים עם סוכרת, כך עולה משני מחקרים חדשים, האחד פורסם במהלך חודש דצמבר בכתב העת BMJ Open Diabetes Research and Care והשני פורסם בכתב העת Diabetes Care.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מערכת פריסטייל ליברה הינה מערכת ניטור סוכר המבוססת על טכנולוגיית Flash ועשויה לסייע בשיפור איזון גליקמי ולהקל על נטל המחלה משנית לבדיקות סוכר תדירות.

במחקר פרוספקטיבי המבוסס על נתוני מרשם ארצי זיהו החוקרים חולים עם סוכרת אשר השתמשו בפריסטייל ליברה למשך 12 חודשים. הם בחנו את השינויים בריכוז המוגלובין מסוכרר, אירועי היפוגליקמיה ואיכות חיים בריאותית. התוצאים נבחנו בתחילת המחקר, לאחר 6 חודשים ולאחר 12 חודשים.

מדגם המחקר כלל 1,365 משתתפים (55% גברים, גיל ממוצע של 46 שנים). מבין אלו, 77% אובחנו עם סוכרת מסוג 1, 16% עם סוכרת מסוג 2 וב-7% תועדה סוכרת מסוג אחר.

מהנתונים עולה כי ריכוז המוגלובין מסוכרר ירד מ-8.0% ל-7.6% וכן תועד שיפור באיכות החיים של החולים. באלו עם ריכוז המוגלובין מסוכרר התחלתי של מעל 8.6% נרשמה הירידה הבולטת ביותר בריכוז המוגלובין מסוכר. לאחר שישה חודשים, שיעורי היעדרות ממקום העובדה ירדו מ-18.5% ל-7.7% ושיעור האשפוזים על-רקע סוכרת ירד מ-13.7% ל-2.3%.

מחקר FUTURE, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Diabetes Care כלל 1,913 מבוגרים עם סוכרת מסוג 1, אשר גויסו למחקר בין יולי 2016 ועד יולי 2018. מטרת המחקר הייתה לבחון באופן פרוספקטיבי את ההשפעה של המערכת לניטור סוכר רציף על איכות החיים והאיזון הגליקמי של החולים בתנאי עולם-אמיתי.

החוקרים מדווחים כי איכות החיים הכללית ואיכות החיים על-רקע סוכרת היו גבוהים בתחילת המחקר ונותרו יציבים, בעוד ששביעות הרצון מהטיפול הרפואי השתפרה לאורך המחקר. אשפוזים בשל אירועי היפוגליקמיה חמורה ו/או חמצת סוכרתית היו נדירים בשנה שקדמה למחקר, אך ירדו עוד במהלך המחקר (מ-3.3% ל-2.2%, בהתאמה, p=0.031).

במהלך המחקר, שיעור נמוך יותר של חולים דיווח על אירועי היפוגליקמיה חמורה (14.6% לעומת 7.8%, p=0.001), בעוד שריכוזי המוגלובין מסוכרר נותרו יציבים. שיעור נמוך יותר של חולים נעדרו ממקום העבודה (5.8% לעומת 2.9%, p<0.0001). משך הזמן שבילו החוקרים עם ערכי סוכר בטווח היפוגליקמיה ירד משמעותית.

החוקרים מדווחים עוד כי ב-11% מהחולים (210 חולים) תועדו תגובות עוריות, אשר הובילו להפסקת השימוש במד סוכר רציף ב-22 משתתפים (1%).

ממצאי המחקרים הללו תומכים בשימוש במערכת פריסטייל ליברה בחולים עם סוכרת, לאור שיפור אפשרי באיזון הגליקמי וכן באיכות החיים של החולים.

BMJ Open Diabetes Res Care. 2019

Diabetes Care. Published online December 16, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה