זולטופיי בחולי סוכרת 2 מדגימה עדיפות מבחינת ירידה ב-A1C , משקל, וסיכון להיפוגליקמיה בהשוואה לטיפול במשטר בזאל/בולוס (Jouranl of Diabetes Science Technolgy )

מאת נעה גנזבורג , Bsc

טיפול באינסולין degludec/liraglutide (זולטופיי) מביא לירידה ברמות המוגלובין מסוכרר (HbA1c) , משקל גוף והיפוגליקמיות, בהשוואה לטיפול במשטר בזאל-בולוס (BB). במחקר חדש זה בחנו החוקרים את ההשפעה של מינון חד יומי של זולטופיי בהשוואה למשטר BB (כלומר, אינסולין גלרגין 100U/מ”ל ואינסולין אספרט).

החוקרים מצאו כי הטיפול בזולטופי סייע להגעה לירידות גדולות יותר ברמות ההמוגלובין המסוכרר, וכן במשקל הגוף או באירועי היפוגליקמיה, וזאת במגוון תתי קבוצות מבחינת גיל ומאפיינים נוספים, בהשוואה לטיפול במשטר אינסולין BB.

החוקרים סבורים כי הטיפול ב-זולטופי עשוי לסייע בחולי סוכרת סוג 2 בהם הטיפול באינסולין בזאלי לא מביא לתוצאות מספקות.

משתתפי מחקר DUAL VII  היו חולי סוכרת סוג 2 , עם רמות של HbA1c בין 53-86  mmol/mol (  או 7.0%-10.0%.) המשתתפים חולקו לתת קבוצות פוסט-הוק על פי מאפייניהם בתחילת המחקר: 



  •  ראשית, רמות HbA1c נמוך או שווה ל-58.5, בין-58.5 ל-69.4, או מעל 69.4  mmol/mol– או  ≤7.5%,  בין >7.5 ל– ≤8.5%, ומעל 8.5%.


  • שנית, לפי ה-BMI (נמוך מ-30, בין 30 ל-35, ומעל 35 ק”ג למטר מרובע); 


  • שלישית, לפי גילם (בין 18 ל-65, ומעל 65 שנים),


  • ורביעית, משך מחלתם (פחות מעשר שנים או יותר).

כמו כן התייחסו החוקרים למינון הבזאלי של אינסולין ביום לפני המחקר (20-30, בין 30-40, או בין 40-50 U) כמו גם לרמות הסוכר בדם בצום (פחות מ-7.2 mmol/L או פחות מ-130 mg/dL, או מעל ערכים אלה).

בהשוואה לנטילה של אינסולין במשטר BB, בכל תתי הקבוצות שנבחנו נראה שהטיפול ב-זולטופי הביא באופן עקבי לירידות דומות בערכים, וכן לפחות מקרים של היפוגליקמיה, למינון אינסולין נמוך יותר בתום המחקר, וכן לירידה במשקל. בכל תת הקבוצות הללו נרשמו גם ערכי המוגלובין מסוכרר A1C ממוצעים של פחות מ-53 mmol/mol  או (פחות או שווה ל-7%).

הירידה הגדולה ביותר בהמוגלובין מסוכרר דווחה בקבוצה שהציגה את הרמות הגבוהות ביותר של HbA1c בתחילת המחקר.

ה-EOT הממוצע של מינון האינסולין היה 0.43-0.52 U/ק”ג בנטילה של זולטופי ו-0.74-1.07 U/ק”ג בטיפול במשטר בזאל – בולוס.

החוקרים מציינים כי מטופלים רבים יותר בקבוצת ה-זולטופי השיגו את יעד המחקר המשולב המרכזי : 



  • הגעה לרמות HbA1c נמוכות מ-53  mmol/mol  (פחות מ-7%),


  •  ללא עליה במשקל


  •  וללא היפוגליקמיות  

לעומת אלו שטופלו באינסולין במשטר BB – וזאת עבור כל כל תת הקבוצות של ערכי HbA1c בתחילת המחקר, כלומר גם עבור אלו עם HbA1c נמוך  או שווה ל- 58.5 mmol/mol (עם 44.6% לעומת  7.0%), גם עבור אלו עם HbA1c בין 58.5-69.4 (41.1% לעומת 8.3%) ואלו עם HbA1c שהיה מעל 69.4 (עם 23.8% לעומת3.4% ).

החוקרים מסכמים כי בחולי סוכרת סוג 2 שלא הגיעו לאיזון גליקמי תחת אינוסולין בזאלי, הטיפול בזולטופי מסייע בהשגת האיזון הגליקמי, וזאת עם סיכון מופחת להיפוגליקמיות ועליה במשקל, בהשוואה להמשך טיפול באינסולין במשטר BB .

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32107930

 


הערת מערכת: תוצאות המחקר מצביעות  על יעילות דומה בין מתן זולטופיי ומשטר בזאל בולוס בהשגת איזון גליקמי אך עם יתרון משמעותי לזולטופיי בהפחתת תופעות לוואי.

בנוסף, יש לציין כי משטר חד יומי פשוט עם זולטופיי לעומת 4 זריקות אינסולין ביום במשטר בזאל-בולוס,  מאפשר השגת היענות גבוהה יותר לאורך זמן של המטופלים  והתאמה טובה יותר לאורח החיים המודרני.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה