משתנים המנבאים מהלך COVID-19 בחולים מאושפזים (Annals of Internal Medicine)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בולט בין משלב נתונים דמוגרפיים וקליניים בשלב מוקדם ובין התפתחות מחלה חמורה או תמותה משנית ל-COVID-19. מחשבון COVID-19 Inpatient Risk Calculator (CIRC), המבוסס על נתונים מעת הקבלה לאשפוז עשוי לסייע בקבלת החלטות קליניות והקצאת משאבים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים מארצות הברית אודות גורמי סיכון להתקדמות COVID-19 למחלה חמורה או תמותה. מטרתם כעת הייתה לזהות אם משתנים הזמינים בעת קבלת חולים לאשפוז עשויים לסייע בחיזוי התפתחות מחלה חמורה או תמותה על-רקע הזיהום הנגיפי.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל חולים מחמישה בתי חולים במרילנד וושינגטון בארצות הברית. החוקרים אספו נתונים אודות חולים שאושפזו בשל COVID-19 בין 4 במרץ ועד 24 באפריל, עם מעקב עד 27 ביוני, 2020. הם התבססו על סיווג ארגון הבריאות העולמי של חומרת COVID-19 והתוצאים העיקריים כללו את התמותה וכן משלב של מחלה חמורה או תמותה.

מדגם המחקר כלל 832 חולים (גיל חציוני של 64 שנים, 47% נשים). מבין אלו, 131 חולים (16%) הלכו לעולמם ו-694 חולים (83%) שוחררו מבית החולים: 523 חולים (63%) פיתחו מחלה קלה-עד-בינונית ו-171 חולים (20%) פיתחו מחלה חמורה. מבין החולים שהלכו לעולמם, 66 (50%) היו דיירי בתי אבות.

מבין 787 החולים שאושפזו עם מחלה קלה-עד-בינונית, 302 חולים (38%) התקדמו למחלה חמורה או הלכו לעולמם: 181 חולים (60%) בתוך יומיים ו-238 (79%) בתוך 4 ימים.

הסיכוי של החולים להתקדמות מחלה היה שונה מאוד בתלות בגיל, מגורים במוסד סיעודי, מחלות רקע, השמנה, תסמינים נשימתיים, קצב נשימה, חום, ספירת לימפוציטים, היפואלבומינמיה, רמת טרופונין ו-CRP והאינטראקציות בין גורמים אלו.

כאשר החוקרים התבססו רק על משתנים הזמינים בעת הקבלה לאשפוז, למודל לחיזוי התקדמות מחלה באשפוז היה שטח מתחת לעקומה של 0.85 לאחר יומיים, 0.79 לאחר 4 ימים ו-0.79 לאחר 7 ימים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב משתנים הזמינים בעת הקבלה לאשפוז של חולים עם COVID-19 עשוי לסייע בחיזוי הסיכון להתקדמות למחלה חמורה או תמותה במהלך האשפוז.

Annals of Internal Medicine, 22 September, 2020

הערת מערכת:


דווקא כעת לשימוש בכלי כזה עשויה להיות חשיבות ותועלת רבה הן לצורך קבלת החלטות הנוגעות לוויסות חולים בין בתי חולים והן לצורך קביעת פרוטוקול הטיפול בשלב מוקדם. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה