עדויות נוספות קושרות בין טיפול בסטטינים ובין סיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (מתוך כנס מטעם ה-ACG)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American College of Gastroenterology עולות עדויות נוספות המעידות כי טיפול בסטטינים מלווה בירידה של 20% בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום באוכלוסיה הכללית.

החוקרים ערכו חיפוש לזיהוי מחקרים שבחנו את הקשר בין טיפול בסטטינים והסיכון לסרטן מעי גס ורקטום. הסקירה כללה 52 מחקרים (17 מחקרי עוקבה; 27 מחקרי מקרה-ביקורת; 8 מחקרים קליניים אקראיים) אשר כללו בסך הכול למעלה מ-11 מיליון משתתפים, מהם כ-2.1 מיליון נטלו טיפול בסטטינים ו-9.3 מיליון לא נטלו טיפול זה.

מהנתונים עולה כי בקרב משתתפים מהאוכלוסייה הכללית, ללא היסטוריה של מחלת מעי דלקתית, הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום היה נמוך ב-20% בקרב אלו שנטלו טיפול בסטטינים, בהשוואה לאלו שלא נטלו סטטינים (יחס סיכויים של 0.80, P<0.001).

בניתוח נפרד של הנתונים שבחן את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום וטיפול בסטטינים בחולים עם מחלת מעי דלקתית כללו החוקרים 15,342 חולים עם מחלת מעי דלקתית, מהם 1,161 אשר טופלו בסטטינים. מהנתונים עלה כי בחולים עם מחלת מעי דלקתית, הירידה בסיכון לממאירות עלתה ל-60% (יחס סיכויים של 0.40, P=0.019).

מומחים בתחום מסבירים כי למרות הממצאים המשכנעים, עדיין מדובר בעדויות התומכות בתיאוריה והסקירה הנוכחית אינה מספקת בכדי להמליץ על טיפול בסטטינים רק במטרה למנוע התפתחות ממאירות.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם ישנם הבדלים בהשפעה המגנה של סטטינים בין חולים עם מחלת קרוהן ואלו עם קוליטיס כיבית.

מתוך כנס מטעם ה-ACG

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה