צבטו אתכם במהלך מתן חיסון נגד קורונה? ייתכן שאינכם מוגנים

מחקר שפורסם ע”י המרכז הרפואי לגליל שבנהריה והפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בגליל מגלה, כי צביטת העור במהלך מתן החיסון נגד נגיף הקורונה עלולה להגיע למקום הלא נכון, מה שיכול לפגום ביעילות החיסון.
חיסונים נגד קורונה המבוססים על טכנולוגיית MRNA חייבים להיות מוזרקים אל תוך שריר הכתף שנמצא מתחת לעור ולשכבת שומן תת-עורי. במקרים רבים, המחסנים צובטים את העור בזמן החדרת המחט, מה שעלול להגדיל את המרחק שעל המחט לעבור בדרך לשריר ומעלה חשש שההזרקה מגיעה לשומן התת עורי ולא לשריר עצמו.
במרכז הרפואי לגליל ערכו לאחרונה מחקר, בשיתוף הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, שבדק מהו המרחק שעל מחט ההזרקה לעבור אם צובטים את העור בזמן הזרקת החיסון נגד קורונה.
המחקר, שנערך בהובלת מנהל המחלקה לאורתופדיה ב’ וניתוחי עמוד שדרה, ד”ר נמרוד רחמימוב, וע”י ד”ר אנה טשרניחובסקי, מומחית לאולטרסאונד ממחלקת הדימות שבמרכז הרפואי, מצא כי אצל כ-10 אחוזים מהנבדקים, במיוחד אלו הסובלים מעודף משקל, צביטת העור בעת החיסון מגדילה את המרחק מעבר ל-20 מילימטר, שהוא הרף העליון המאפשר למחט הזרקה סטנדרטית להגיע לשריר.
יצוין כי המחקר התקבל לפירסום בכתב העת היוקרתי VACCINE.
ד”ר רחמימוב: “כשהבחנתי במבצע החיסונים הראשון שרבים מהמזריקים נוהגים לצבוט את העור לפני החדרת המחט, הבנתי כאורתופד שייתכן וכתוצאה מכך, המחט אינה חודרת לשריר ולא מזריקה את החיסון למקום אליו הוא אמור להגיע. מאחר שהנושא מעולם לא נבדק בעבר, החלטתי ליזום את המחקר, שמדגיש את חשיבות ההזרקה הישרה, מבלי שיהיה כיווץ רקמות”.

גל זייד,
דובר המרכז הרפואי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה