גסטרואנטרולוגיה

אפשרויות טיפול חדשות כנגד מחלת קרוהן (מתוך כנס ה-AIBD)

עדכונים אודות הטיפול במחלת קרוהן, כולל תוצאות העשויות להביא לשינוי ההמלצות לטיפול ממחקר בשלב 3 להערכת תכשיר ביוסימילאר של Adalimumab, צפויים לעמוד במוקד כנס ה-Advanced in Inflammatory Bowel Diseases הקרוב.

תכשירי ביוסימילאר עשויים להפחית עלויות ולהגדיל את זמינות טיפולים לחולים עם מחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון. כעת החוקרים השוו את התכשיר הביוסימילאר של Adalimumab (BI 695501) עם Adalimumab (יומירה) בקרוב ל-150 מבוגרים עם מחלת קרוהן פעילה בדרגה בינונית או חמורה במשך לפחות ארבעה חודשים.

בכנס יוצגו תוצאות המחקר האקראי, כפל-סמיות, רב-מרכזי התבססו על מדד Crohn’s Disease Activity Index להערכת התועלת של הטיפול לאורך ארבעה שבועות ובחנו את הבטיחות לאורך 24 שבועות. מחקר זה מספק את הנתונים הטובים ביותר אודות המקרים בהם מומלץ לשקול טיפול בתכשירים ביוסימילארים. התכשיר הביוסימילאר צפוי לקבל את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי בתוך שנה או שנתיים.

תכשירים ביולוגים קיימים הובילו להפוגה בכ-70% מהחולים עם מחלת מעי דלקתית ולכן קיים עדיין פער גדול. הכיוון הנוכחי הוא לקראת רפואה מדויקת, כאשר ניתן לנבא אם Etrolizumab יהיה יעיל יותר בחולים מסוימים. בסופו של דבר, רבים מאמינים כי יהיו סמנים אשר יסייעו בזיהוי טוב יותר של חולים אשר יגיבו לטיפול תרופתי.

במהלך הכנס יוצגו גם נתונים אודות הטיפול בחולים עם מחלת קרוהן לאחר התערבות ניתוחית. כשני-שליש מהחולים עם מחלת קרוהן בסופו של דבר מופנים להתערבות ניתוחית, לרוב מדובר בניתוח של אזור האילאום-צקום. מרבית החולים הללו חווים הישנות באתר הניתוח, עם צורך בניתוח חוזר כל 5-10 שנים ועד כה כל המאמצים למנוע זאת לא צלחו. עם זאת, כעת נראה כי טיפול במעכבי TNF בחולים בסיכון גבוה להישנות, אשר ניתן מיד לאחר הניתוח, עשוי להפחית את הצורך בניתוח נוסף.

נושאים נוספים שידונו בכנס נוגעים לחשיבות מיקרוביום במחלת מעי דלקתית וחשיבות התזונה בטיפול בחולים אלו.

לאחרונה אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי הטיפול ב-Ustekinumab לחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדובר באחת ההתקדמויות שחלו במהלך ששת החודשים האחרונים וידונו בכנס הקרוב.

מתוך כנס ה-AIBD

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה