גסטרואנטרולוגיה

היעילות של טיפול משולש המבוסס על Dexlansoprazole לטיפול בזיהומי בהליקובקטר פילורי (Therap Adv Gastroenterol)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Therapeutics Advances in Gastroenterology עולה כי טיפול משולש המבוסס על Dexlansoprazole (דקסילנט) הוביל לשיעורי הכחדה גבוהים של חיידקי הליקובקטר פילורי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של טיפול ב- Dexlansoprazole כחלק מטיפול משולש להכחדת חיידקי הליקובקטר פילורי בתנאי עולם-אמיתי.

מדגם המחקר כלל מבוגרים עם עדות אנדוסקופית למחלת כיב פפטי או גסטריטיס על-רקע הליקובקטר פילורי. הערכת הכחדת החיידק התבססה על תוצאות תבחין נשיפה שבוצע ארבעה שבועות לאחר הטיפול. בהתאם למשטרי הטיפול השונים, החולים חולקו לקבוצה א: משלב Esomeprazole במינון 40 מ”ג, פעמיים ביום, עם Amoxicillin במינון 1 גרם, פעמיים ביום ו-Clarithromycin במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, שניתן למשך שבוע; קבוצה ב: משלב Esomeprazole במינון 40 מ”ג, ארבע פעמים ביום, עם Amoxicillin במינון 1 גרם, פעמיים ביום, Clarithromycin במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שבעה ימים; או קבוצה ג: משלב Dexlansoprazole במינון 60 מ”ג, ארבע פעמים, עם Amoxicillin במינון 1 גרם, פעמיים ביום, ו-Clarithromycin במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שבעה ימים.

החוקרים כותבים כי מבין 215 חולים (49% גברים) שנכללו במחקר (גיל ממוצע של 55 שנים). שיעורי הכחדת החיידק עמדו על 94.7% בקבוצה א (71 מבין 75 חולים), 89.6% (69 מבין 77 חולים) בקבוצה ב ו-93.7% (59 מבין 63 חולים) בקבוצה ג (p=0.457). האירועים החריגים היו דומים בין שלוש קבוצות הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול משולש על-בסיס Dexlansoprazole יעיל להכחדת חיידקי הליקובקטר פילורי.

Therap Adv Gastroenterol. 2019 Sep 5

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה