גסטרואנטרולוגיה

הנחיות חדשות אודות ניהול וטיפול בזיהומי HCV בחולים עם מחלת כליות (Ann Intern Med)

בחולים עם מחלת כליות כרונית יש להשלים בדיקות סקר לנגיף HCV (Hepatitis C Virus) ובאלו עם עדות לזיהום מומלץ טיפול אנטי-ויראלי בעל פעילות ישירה (Direct-Acting Antiviral או DAA), כך עולה מהנחיות עדכניות מטעם KDIGO (Kidney Disease: Improving Global Outcomes).

הקווים המנחים כלל 66 המלצות בסך הכול, כאשר במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine סוכמו 32 המלצות עיקריות.

ההמלצה להשלים בדיקות סקר של כלל החולים לזיהום בנגיף HCV בעת ההערכה הראשונה של מחלת כליות כרונית נובעת בחלקה משיעורי הימצאות גבוהים יותר של הזיהום בחולים אלו. יש גם עדויות מוקדמות לפיהן טיפול כנגד HCV בחולים אלו עשוי להיות מלווה בהאטת התקדמות למחלת כליות סופנית.

לפי ההנחיות העדכניות, יש להשלים הערכה לטיפול אנטי-ויראלי של כל החולים עם מחלת כליות כרונית ועדות לזיהום בנגיף HCV, כולל מושתלי כליה ומועמדים להשתלת כליה, כמו גם חולים עם מחלה גלומרולארית על-רקע HCV.

יש להשלים בדיקות סקר של תורמי כליה לנוכחות זיהום HCV ובמקרים של תרומת כליה מתורם חיובי לנגיף יש להתאים זאת למקבל עם עדות לזיהום זה.

בחירת טיפול מבוסס DAA תתבסס על גנוטיפ HCV, עומס נגיפי, היסטוריית טיפול קודם, אינטראקציות בין-תרופתיות, קצב פינוי גלומרולארי, שלב פיברוזיס כבדי, מועמדות להשתלת כבד ומחלות רקע.

לפי ההנחיות, Rituximab הינו טיפול דיכוי חיסוני קו-ראשון לחולים עם מחלה גלומרולארית על-רקע HCV, בפרט אלו שלא הגיבו לטיפול אנטי-ויראלי. יש להימנע מטיפול באינטרפרון.

יש להשלים בדיקות סקר לנוכחות HCV בכל החולים עם מחלת כליות כרונית בשלב מוקדם ומאוחר, או תחת טיפולי דיאליזה, ולהפנות אותם לטיפול. טיפול DAA ללא אינטרפרון נבחן בחולים עם מחלת כליות וצפוי להיות בטוח ונסבל היטב כמעט בכל החולים הללו.

Ann Intern Med 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה