גסטרואנטרולוגיה

דיאטה חדשה עשויה להקל על התסמינים בילדים עם מחלת קרוהן (Gastroenterology)

במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים מישראל ומקנדה על תוצאות מחקר אקראי-מבוקר חדש, מהן עולה כי דיאטת CDED (Crohn’s Disease Exclusion Diet) עם הזנה אנטרלית חלקית הובילה להפוגה ממושכת ונסבלה טוב יותר מהזנה אנטרלית בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו פרופסור אריה לוין ושותפיו מהמרכז הרפואי וולפסון ובשיתוף עם חוקרים מקנדה, לערוך השוואה בין הזנה אנטרלית מלאה ובין דיאטת CDED בשילוב עם הזנה אנטרלית חלקית, אשר נועדה להפחית את החשיפה למרכיבים בתזונה העשויים להשפיע לרעה על המיקרוביום ומחסום המעי.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי בן 12 שבועות, שכלל ילדים עם מחלת קרוהן בדרגה קלה-עד-בינונית. הילדים חולקו באקראי לקבוצה שהקפידה על דיאטת CDED עם צריכת מחצית מהקלוריות מפורמולה למשך שישה שבועות (שלב 1) ולאחריה דיאטת CDED עם רבע מהקלוריות מהזנה אנטרלית חלקית בין השבועות 7-12 (שלב 2) (40 משתתפים, קבוצה 1) או לקבוצה שהקפידה על הזנה אנטרלית מלאה למשך שישה שבועות ולאחריה דיאטה חופשית עם רבע מהקלוריות מהזנה אנטרלית חלקית בין השבועות 7-12 (38 משתתפים, קבוצה 2).

החוקרים השלימו הערכה של החולים בתחילת המחקר ולאחר 3, 6 ו-12 שבועות. ריצוף גן 16 rRNA (V4V5) הושלם מדגימות צואה. התוצא העיקרי היה סבילות דפוס התזונה. תוצאי סיום משניים כללו הפוגה לפי כוונה לטיפול לאחר שישה שבועות (מדד Pediatric Crohn’s Disease Activity Index Score מתחת ל-10 נקודות) והפוגה ממושכת ללא טיפול בקורטיקוסטרואידים לאחר 12 שבועות.

ארבעה חולים פרשו מהמחקר בשל אי-סבילות לאחר 48 שעות, 74 חולים (גיל ממוצע של 14.2 שנים) נכללו בניתוח להערכת הפוגה. משלב CDED עם הזנה אנטרלית חלקית נסבל ע”י 39 ילדים (97.5%), בעוד שהזנה אנטרלית מלאה נסבלה ע”י 28 ילדים (73.6%) (p=0.002; יחס סיכויים של 13.92).

לאחר 6 שבועות, 30 מבין 40 ילדים (75%) בקבוצת דיאטת CDED עם הזנה אנטרלית חלקית היו בהפוגה ללא-סטרואידים, בהשוואה ל-20 מבין 34 ילדים (59%) בקבוצת הזנה אנטרלית מלאה (p=0.38).

לאחר 12 שבועות, 28 מבין 37 ילדים (75.6%) בקבוצת דיאטת CDED עם הזנה אנטרלית חלקית היו בהפוגה ללא-קורטיקוסטרואידים, בהשוואה ל-14 מבין 31 ילדים (45.1%) תחת הזנה אנטרלית מלאה ולאחריה הזנה אנטרלית חלקית (p=0.01; יחס סיכויים להפוגה של 3.77).

בילדים תחת דיאטת CDED עם הזנה אנטרלית חלקית זיהו החוקרים קשר בין הפוגה ללא-קורטיקוסטרואידים ובין ירידה ממושכת במדדי דלקת (על-בסיס רמות CRP בדם ו-Calprotectin בצואה) ו-Proteobacteria בצואה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בדיאטת CDED עם הזנה אנטרלית חלקית להשראת הפוגה בילדים עם מחלת קרוהן.

Gastroenterology 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Upadacitinib מוביל להקלה מהירה בתסמינים בקרב חולי קרוהן (Clin Gastroenterol & Hepatol)

    טיפול ב-Upadacitinib מוביל להקלה מהירה בתסמינים בקרב חולי קרוהן (Clin Gastroenterol & Hepatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי Upadacitinib (רינבוק) הוביל לשיפור תדירות צואה רכה/נוזלית ומדדי כאבי בטן במהלך השבוע הראשון לטיפול בחולים עם מחלת קרוהן בדרגה בינונית-עד-חמורה, כולל בחולים לאחר כישלון טיפול ביולוגי. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים בשלב 3 – U-EXCEL ו-U-EXCEED – להערכת הקלה בתסמינים בחולים […]

  • טיפול במעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורים גבוהים יותר של הפוגה של דלקת וושט אאזנופילית (Am J Gastroenterol)

    טיפול במעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורים גבוהים יותר של הפוגה של דלקת וושט אאזנופילית (Am J Gastroenterol)

    מתן מעכבי תעלות מימן פעמיים ביום מלווה בשיעורי תגובה היסטולוגית גבוהים יותר בחולים עם דלקת וושט אאזנופילית (Eosinophilic Esophagitis), בהשוואה לטיפול הניתן פעם ביום, גם אם המינון היומי הכולל נותר ללא שינוי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. מאחר ומשטר הטיפול האופטימאלי במעכבי תעלות מימן כנגד דלקת וושט אאזנופילית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה