גסטרואנטרולוגיה

מקומה של כריתה זעיר-פולשנית של הוושט בחולים עם סרטן הוושט (N Engl J Med)

בחולים עם ממאירות של הוושט, המועמדים לניתוח למטרת ריפוי, צפויים פחות סיבוכים במהלך הניתוח ולאחריו במידה וכריתת הוושט תבוצע בגישה זעיר-פולשנית, היברידית (HMIE או Hybrid Minimally Invasive Esophagectomy), בהשוואה לניתוח פתוח, כפי שעלה מנתוני מחקר MIRO. החוקרים מצרפת כותבים כי הסיכון לסיבוכים אלו היה נמוך ב-69%, בהשוואה לניתוח פתוח.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, בתווית-פתוחה, אקראי-מבוקר, שכלל חולים בגילאי 18-75 שנים עם גידול נתיח בשליש האמצעי או התחתון של הוושט. החולים חולקו באקראי לכריתת הוושט בגישה פתוחה או בגישה היברידית.

בתקופה שבין אוקטובר 2009 ועד אפריל 2012 חולקו באקראי 103 חולים לניתוח בגישה היברידית ו-104 חולים לניתוח פתוח. החוקרים תיעדו 312 אירועים חריגים חמורים ב-110 חולים. בקבוצת הניתוח בגישה היברידית, 37 חולים (36%) אובחנו עם סיבוך מג’ורי תוך-ניתוחי או לאחר-הניתוח, זאת בהשוואה ל-67 מהחולים (64%) בקבוצת ניתוח פתוח (יחס סיכויים של 0.31). עוד עולה מהנתונים כי 18 מבין 102 חולים (18%) בקבוצת הניתוח ההיברידי פיתחו סיבוך ריאתי מג’ורי, זאת בהשוואה ל-31 מבין 103 חולים (30%) בקבוצת ניתוח פתוח.

לאחר שלוש שנים, שיעורי ההישרדות הכוללים עמדו על 67% בחולים לאחר ניתוח היברידי, בהשוואה ל-55% בחולים לאחר פרוצדורה פתוחה/ שיעורי ההישרדות ללא-מחלה עמדו על 57% ו-48%, בהתאמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי כריתה של הוושט בגישה זעיר-פולשנית, היברידית, הובילה לשיעורי היארעות נמוכים יותר של סיבוכים מג’וריים במהלך הניתוח ולאחריו, בפרט סיבוכים ריאתיים, בהשוואה לכריתה פתוחה של הוושט, ללא פגיעה בסיכויי ההישרדות הכוללים וסיכויי ההישרדות ללא-מחלה לאורך תקופה של שלוש שנים.

N Engl J Med. Published January 9, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה