גינקולוגיה

לא נמצא הבדל בסיכון לתמותה וסיבוכים בין לידות בית ללידות בבתי חולים בנשים הנמצאות בסיכון לידה נמוך (LANCET, הארץ)

ע”פ מטה אנליזה חדשה המתפרסמת ב-EClinical Medicine מטעם ה-Lancet , לידת בית בקרב נשים הנמצאות בסיכון נמוך לסיבוכי לידה, אינה כרוכה בסיכון גבוה יותר לתמותה או סיבוכים בהשוואה ללידות בבית חולים.

באנליזה נמצא ששיעורי התחלואה והתמותה של הילודים בלידות בית אינם גבוהים יותר, וכן אין הבדלים בציוני מבחן אפגר של הילוד או בשיעור המקרים שבהם נדרשה חייאה או אשפוז הילוד ביחידת טיפול נמרץ.

הסיכון לתמותה התייחס לתקופה ממועד הלידה ועד ל-4 שבועות שלאחריה, וכאמור לא היו הבדלים מובהקים בין שתי הקבוצות.








המטה אנליזה התבססה על 14 מחקרים שפורסמו משנת 1990. נכללו במחקרים כחצי מיליון לידות בית שהתקיימו בשוודיה, ניו זילנד, אנגליה, הולנד, יפן, אוסטרליה, קנדה וארצות הברית, אשר הושוו להיקף דומה של לידות בבית חולים באותן המדינות. 

החוקרים מסכמים כי הממצאים מראים שהסיכון בלידת בית אינו גבוה יותר מזה של לידה בבית חולים, ושהוא מספק מידע חשוב לקובעי מדיניות ורופאים העוסקים בתכנון לידה.

בכתבה ב”הארץ” מוצגת התייחסותו של  מנהל בית החולים לנשים בבילינסון, פרופ’ ארנון ויז’ניצר לפיה יש להתייחס בזהירות לממצאים, במיוחד בהתחשב במצב בישראל. ויז’ניצר מביע תמיכה בחוזר של משרד הבריאות שבו נטען שלידה בבית החולים בטוחה יותר, ומסביר שבניגוד למצב במדינות שבה נערך המחקר , בארץ לא קיימת “מעטפת תומכת” של צוותי רפואה הנמצאת בהיכון להעניק סיוע ועזרה במקרה של סיבוכים בלידות בית. 


0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.