גינקולוגיה

בדיקה חדשנית לנשים הסובלות מבעיות פוריות: הדמיית הרחם והחצוצרות באולטרסאונד ללא קרינה וכאבים (הודעת המרכז הרפואי ת”א)

הודעת המרכז הרפואי ת”א

עדכון חשוב המיועד לנשים הסובלות מבעיות פוריות מבית חולים “ליס” ליולדות ולנשים במרכז הרפואי איכילוב ת”א: הדמיית הרחם והחצוצרות תחת שיקוף באולטרסאונד ללא כל קרינה וללא כאבים.

15-20% מכלל הנשים סובלות מבעיות פוריות ונאלצות לעבור בדיקות רבות. במשך שנים רבות, במסגרת ברור עקרות או תת פריון, היה מקובל לבצע צילום רחם. הצילום התבצע במערך ההדמיה ובוצע על ידי הזרקת חומר ניגוד שומני דרך צוואר הרחם לטובת צילום הרחם מכמה זוויות שונות. הבדיקה נערכה תחת קרינת רנטגן ותוך מתיחה של הרחם על ידי צבתות פעולה שהייתה כרוכה באי נוחות רבה למטופלת וכאב.

כעת, לראשונה בישראל, נכנסה בדיקה חדשה שמהווה בשורה גדולה לאוכלוסייה זו ומהווה פריצת דרך בגישה הטיפולית בנשים עם הפרעות פריון. הבדיקה החדשה מבוצעת בחדר אולטרסאונד רגיל במרפאות נשים, תחת הדמיית אולטרסאונד ללא כל  קרינה. היא מבוצעת בעזרת הזרקה של חומר הנקרא exem שאין לו תופעות לוואי ומאפשר הדגמת הרחם והחצוצרות לרופא המטפל. הפעולה עצמה היא ללא מגע פולשני לרחם וללא כאבים. 

לדברי פרופ’ יגאל וולמן (בתמונה) רופא בכיר, ביחידה לאולטרסאונד נשים ומיילדות בבית חולים “ליס” ליולדות ולנשים במרכז הרפואי איכילוב ת”א “היתרון של השיטה הוא שעל ידי הזרקת החומר ניתן להדגים את החצוצרות ואת המעבר של החומר דרכן ובכך לצלם את כל אברי האגן כולל השחלות ומבנה הרחם וחלל הרחם בפעם אחת. מיד בתום הבדיקה ניתנת התשובה בניגוד לשיטה הקודמת שאילצה להמתין למשך ימים ארוכים עד לפענוח. כמו כן, מנתונים של מרכזים אחרים בעולם שכבר עובדים בטכנולוגיה חדשנית זו, ניכרת השפעה בשיפור בשיעור ההריונות לאחריה”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רופא ועובד מעבדה חשודים בייבוא ביציות מופרות מתורמת נשאית המופיליה מגיאורגיה

    רופא ועובד מעבדה חשודים בייבוא ביציות מופרות מתורמת נשאית המופיליה מגיאורגיה

    בהודעה משותפת למפלג ההונאה של משטרת מחוז ת"א ומשרד הבריאות פרסמה אתמול דוברות משרד הבריאות כי בעקבות דיווח של משרד הבריאות המשטרה פתחה בחקירה סמויה ומורכבת, הנוגעת לחשד לביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות, מעשה העלול להפיץ מחלה ועבירות נוספות, בעקבות פרשייה של יבוא ביציות מופרות מגאורגיה עם מחלה גנטית לשם טיפול (IVF) ) בהפריה חוץ גופית לנשים בארץ.

  • האם למחלת מפרקים דלקתית השפעה על הפוריות בגברים? (Ann Rheum Dis)

    האם למחלת מפרקים דלקתית השפעה על הפוריות בגברים? (Ann Rheum Dis)

    בגברים עם אבחנה של מחלת מפרקים דלקתית סיכוי נמוך יותר להיות ללא ילדים, בהשוואה לביקורות בריאות, כך עולה מתוצאות מחקר אפידמיולוגי חדש שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. מדגם המחקר כלל 10,865 גברים ממאגר Norwegian Arthritis Registry אשר נבחנו אל מול 54,325 גברים ללא מחלת מפרקים דלקתית, תואמים בגיל ומיקום. בקבוצת החולים עם […]

  • הערכת היקף השימוש בטיפולי פוריות בקרב נשים בגיל הפוריות לאחר מחלה ממארת (Fertil Steril)

    הערכת היקף השימוש בטיפולי פוריות בקרב נשים בגיל הפוריות לאחר מחלה ממארת (Fertil Steril)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי היקף השימוש בטיפולי פוריות בקרב נשים בגיל הפוריות עם היסטוריה של מחלה ממארת אינו גבוה יותר בהשוואה לשיעורים באוכלוסייה הכללית. מטרת המחקר הייתה לבחון אם נשים ששרדו מחלה ממארת נוטות לפנות לקבלת טיפולי פוריות לאחר ממאירות בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לנשים ללא מחלה ממארת. החוקרים […]

  • ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    עופר בן חורין, בעל נסיון כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI מחבר הספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות" משתף במאמרו על פיתוח חשוב נוסף של זוכת פרס הנובל מארי קירי: הקמת יחידות רנטגן ניידות שהגיעו לקו החזית ואפשרו ל-150 אחיות בשטח לסייע במאמץ המלחמתי ולהעריך במהירות חיילים פצועים

  • כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת Canadian Medical Association Journal, מדווחים החוקרים על מחקר שיכול ליעל את הטיפול במחלקות החירום במבוגרים שנפלו. המחקר מציע כלל החלטה חדש לבדיקת CT, על מנת לזהות דימום תוך-גולגלתי לאחר נפילה באוכלוסייה המבוגרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נפילות בקרב אוכלוסיית הקשישים הן תופעה נפוצה וגורם מרכזי לדימומים תוך-גולגולתיים כתוצאה מטראומה. מבוגרים […]

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה”ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה"ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה