גינקולוגיה

טיפול ב-Oxybutynin מסייע בהקלה על גלי חום בנשים עם סרטן שד (מתוך כנס ה-SABCS)

טיפול ב- Oxybutynin הפחית את תדירות וחומרת גלי חום בקרב נשים ששרדו סרטן שד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-SABCS (San Antonio Breast Cancer Symposium).

בקרב נשים שטופלו בשני מינונים של Oxybutynin (2.5 מ”ג ו-5 מ”ג) תועדה ירידה גדולה יותר משמעותית במדד HFRDIS (Hot Flash-Related Daily Interference Scale) ובשאלון תסמינים, בהשוואה לפלסבו.

מדגם המחקר כלל 150 נשים (84% בגילאי 50 שנים ומעלה) ודיווחו על התוצאות ב-113 נשים (40 תחת טיפול במינון נמוך, 35 תחת טיפול במינון גבוה ו-38 בקבוצת פלסבו). הנשים סבלו מגלי חום לפחות 28 פעמים בשבוע, לאורך למעלה מ-30 ימים, אשר היו בחומרה מספקת בכדי לפנות לקבלת טיפול. למעלה ממחצית מהנשים (62%) נטלו טיפול בטמוקסיפן או מעכב ארומטאז לאורך 6 שבועות המחקר. החוקרים לא כללו במחקר נשים אשר נטלו טיפול בתכשירים אנטי-כולינרגיים.

המשתתפות חולקו באקראי לטיפול ב- Oxybutynin במינון 2.5 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שישה שבועות, 2.5 מ”ג, פעמיים ביום למשך שבוע ולאחר מכן עליה ל-5 מ”ג, פעמיים ביום, או פלסבו תואם. שאלונים בתחילת המחקר וכל חודש שימשו וכללו יומן גלי חום, מדד HFRDIS ושאלון להערכת התסמינים של הנשים.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במדד גלי חום שבועי ותדירות גלי חום מתחילת המחקר ועד לתום המחקר.

החוקרים מדווחים כי הטיפול ב- Oxybutynin שיפר משמעותית את תדירות וחומרת גלי החום. בקרב נשים שנטלו Oxybutynin במינון 2.5 מ”ג תועד שינוי ממוצע במדד גלי חום של 10-, בהשוואה ל-5.1- בקבוצת הפלסבו והשינוי במספר הממוצע של גלי חום בכל שבוע עמד על 4.6-, לעומת 2.3-. בנשים בקבוצת הטיפול במינון 5 מ”ג תועד שינוי ממוצע במדד גלי חום של 16.2- לעומת 5.1- ושינוי ממוצע במספר גלי חום שבועיים של 7.0- לעומת 2.3-.

על-בסיס תוצאות HFRDIS, בנשים בשתי קבוצות הטיפול הפעיל חל שיפור במספר מדדי גלי חום, כולל עבודה, פעילות חברתית, שינה ואיכות חיים כוללת. בנשים בקבוצת הטיפול במינון 5 מ”ג תועד גם שיפור בהשפעה של גלי חום על מצב הרוח.

באשר לאירועים חריגים, החוקרים מדווחים כי בנשים בקבוצת הטיפול במינון נמוך תועדו פחות כאבי בטן, שלשולים, בחילות, כאבי ראש, אירועי בלבול, יובש בפה ובעיניים, בהשוואה לפלסבו. בנשים בקבוצת הטיפול במינון 5 מ”ג תועדה שכיחות גבוהה יותר של עצירות, יובש בפה וקשיים במתן שתן, בהשוואה לקבוצת הפלסבו. החוקרים לא זיהו הבדלים בשיעורי הפסקת תרופת המחקר משנית לאירועים חריגים בין שתי קבוצות הטיפול הפעיל וקבוצת הפלסבו.

על-בסיס ממצאי המחקר, החוקרים חשים בנוח להמליץ על הטיפול ב-Oxybutynin לנשים הסובלות מגלי חום. הם סבורים כי יש להתחיל במינון הנמוך ולהעלות את המינון במידה ולא חל שיפור מהיר בתסמינים.

מתוך כנס ה-SABCS

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה