גינקולוגיה

חלק קטן מהנשים עם מיומה ברחם מודעות לאפשרות טיפול באמבוליזציה (מתוך סקר מטעם Harris Poll)

קרוב למחצית מהנשים עם אבחנה של מיומות ברחם מעולם לא שמעו על אפשרות UFE (Uterine Fibroid Embolization) ופחות ממחצית מנשים אלו שהכירו את הפרוצדורה למדו עליה מרופא הנשים שלהן, כך עולה מתוצאות סקר חדש מטעם Harris Poll עבור ה-SIR (Society of Interventional Radiology).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש הוכחות כי אמבוליזציה הינה טיפול יעיל כמו כריתת רחם, עם שיעור סיבוכים נמוך יותר. עם זאת, גישה זו אינה מצויה בשימוש מספק.

מנתוני National Inpatient Sample שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם SIR במרץ האחרון עלה כי בשנים 2012-2013 בוצעו 167,650 ניתוחי כריתת רחם, בהשוואה ל-2,470 פרוצדורות אמבוליזציה בלבד.

מהסקר החדש עלה כי לא רק ש-57% מהנשים סברו כי הן אינן בסיכון למיומות, אלא כי 62% מעולם לא שמעו על UFE וכי אחת מכל חמש שנים סברה כי כריתת רחם הינה הטיפול היחיד למיומות. רופאים, בעיקר גניקולוגים, לעיתים קרובות אינם משתפים את המטופלות באפשרות אמבוליזציה מאחר ו-73% מאלו שהכירו את הפרוצדורה דיווחו כי שמעו עליה ממקור אחר, כולל חברים ובני משפחה או מחקר עצמי.

עם זאת, איגוד ה-ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists) ממליץ לחבריו לשקול את כל האפשרויות. ההנחיה בנוגע לטיפול במיומות היא מקיפה וכוללת מספר אפשרויות ניתוחיות ולא-ניתוחיות. על-בסיס תוצאות בטווח הקצר ובטווח הארוך, אמבוליזציה של עורק הרחם הינה גישה בטוחה בנשים נבחרות המעוניינות לשמר את הרחם.

החוקרים מציינים כי מחקר קודם דיווח הרשומות הרפואיות של אחת מכל חמש נשים לאחר כריתת רחם בשל מצב לא-ממאיר לא תמכו בצורך בניתוח ו-40% מאלו שהשלימו את הפרוצדורה בשל סיבה שאינה ממארת, לא קיבלו טיפולים אחרים לפני ניתוח כריתת רחם.

לדברי הכותבים, לאמבוליזציה מספר יתרונות עבור המטופלות, כולל החלמה קצר לאחר הפרודצורה של 7-10 ימים, סיכון נמוך לסיבוכים ואפשרות שימור הרחם. לפי ההערכות, 90-95% מהנשים עם מיומות עשויות להיות מועמדות לאמבוליזציה, אך הדבר דורש דיון מתאים. אמובליזציה הינה גישה אידיאלית לנשים שהן שמנות מדי לניתוח. אין לבצע את הפרוצדורה בנשים הרות, אך ניתן לשקול זאת בנשים המעוניינות עדיין להביא ילדים לעולם.

מתוך סקר מטעם Harris Poll

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה