גינקולוגיה

סיכון מוגבר למומים מולדים בנוכחות חסר Nicotinamide Adenine Dinucleotide (מתוך N Engl J Med)

וריאנטים בשני גנים האחראיים לייצור NAD (Nicotinamide Adenine Dinucleotide) מובילים לחסר NAD ונקשרו עם מספר מומים מולדים בבני אדם ובעברים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. מהמחקר עלה עוד כי תוספי ניאצין במהלך ההיריון מסייעים במניעת המומים המולדים בעכברים, גם בנוכחות המוטאציות הנ”ל.

החוקרים השלימו ריצוף של הגנום לזיהוי וריאנטים גנטיים פתוגניים במשפחות בהן אדם אחד אובחן עם מומים מולדים מרובים. הם בחנו את התפקוד של הוריאנט הגנטי באמצעות מבחנים להערכת פעילות האנזים במעבדה וע”י כימות המטבוליטים בדם הנבדק. הם יצרו מודלי עכברים מהונדסים גנטית עם וריאנטים דומים על-בסיס CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats).

החוקרים זיהו וריאנטים בשני גנים המקודדים לאנזימים במסלול Kynurenine, 3-Hydroxyanthranilic Acid 3,4-Dioxygenase (HAAO) ו-Kynureninase (KYNU). שלושה חולים נשאו וריאנטים הומוזיגוטיים שניבאו אובדן תפקוד בחלבוני HAAO או KYNU. בחולה נוסף זוהו וריאנטים הטרוזיגוטיים של KYNU. האנזימים המוטנטיים היו בעלי פעילות נמוכה משמעותית במעבדה.

לדברי החוקרים, NAD מיוצר דה-נובו מטריפטופן דרך מסלול Kynurenine. בקרב חולים תועדו רמות נמוכות של NAD בפלזמה. פגמים דומים לאלו שפיתחו החולים זוהו בעוברים של עברים ללא HAAO או ללא KYNU בשל חסר NAD. בעכברים ללא חלבונים או, מניעת חסר NAD במהלך ההיריון מנעה את המומים המולדים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הפרעה בייצור NAD הובילה לחסר NAD ומומים מולדים בעכברים ובבני אדם. תוספי ניאצין במהלך ההיריון מנעו את התפתחות המומים בעכברים.

N Engl J Med. 2017;377: 544-552

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה