גינקולוגיה

תוספת מתן תוך-ורידי של פראצטמול כתוספת לטיפול ב-Levobupivacaine ו-Fentanyl להקלה על כאבים בלידה (Br J Anaesth)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Anaesthesia מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול תוך-ורידי בפראצטמול במינון 1,000 מ”ג הביא להפחתת צריכה ממוצעת של תרופות במתן אפידורלי. ממצאי המחקר מעידים כי טיפול תוך-ורידי בפראצטמול הינו תוספת בטוחה ויעילה ל-PCEA (Patient Controlled Epidural Analgesia) בנשים בלידה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש בפראצטמול תוך-ורידי להקלה על כאב לאחר-ניתוח הוא מתועד היטב, אך לא ברור אם טיפול זה עשוי להקל על צריכת אופיואידים בזמן לידה.

במחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שנערך בבית חולים שלישוני, חולקו באקראי נשים בלידה לשתי קבוצות, שכללו 40 משתתפות כל אחת. בקבוצה אחת טופלו הנשים בפארצטמול במינון 1,000 מ”ג דרך הוריד ובקבוצה השניה בסליין כפלסבו, 30 דקות לפני הפרוצדורה. לאחר הכנסת צנתר אפידורלי, כל הנשים טופלו ב-Levobupivacaine בריכוז 0.1% עם Fentanyl במינון 1 מ”ג, לאחריהם ניתן עירוי אפידורלי.

התוצא העיקרי היה הצריכה השעתית הממוצעת של תערובת Fentanyl ו-Levobupivacaine. תוצאים משניים כללו את מדדי כאב, חסימה מוטורית ותחושתית, מדדים המודינאמיים של האם, משך השלב השני של הלידה, שיטת הלידה, מדדי אפגר, קצב הלב של העובר ואירועים חריגים.

הצריכה הממוצעת של התרופות בקבוצת ההתערבות הייתה קטנה יותר משמעותית, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (צריכה שעתית ממוצעת של 7.03 מ”ל לעומת 8.12 מ”ל). מספר הבולוסים הממוצע היה גם כן קטן יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות (1.00 לעומת 1.43). מדדי הכאב פחתו בשתי הקבוצות, ללא הבדל מובהק בין הקבוצות.

Br J Anaesth. 2016;117(5):617-622

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה