גינקולוגיה

סיבוכי הריון ולידה קשורים לסיכון מוגבר לאוטיזם ביילודים (Am J Perinatol)

ילדים שהיו חשופים לסיבוכים זמן קצר לפני הלידה, לרבות מחנק בלידה ורעלת הריון, היו בסיכון גבוה יותר של 15% להימצא בספקטרום האוטיסטי (ASD) בהשוואה לילדים שלא נחשפו לסיבוכים אלה, כך עולה מחקר חדש.

הסיכון היחסי היה תלוי בתזמון החשיפה, מציינים החוקרים.

כך, סיבוכים טרום לידתיים היו קשורים בסיכון מוגבר של 22% (1.22, 1.1-1.36) , בעוד שסיבוכים תוך לידתיים היו קשורים לסיכון מוגבר של 10% בלבד (1.1, 1.04-1.17).

מבין הילדים שנחשפו לסיבוכים טרום ותוך לידתיים הסיכון היחסי עלה כבר ל-44% (1.44, 1.26-1.63) .

במסגרת המחקר נבדקו רשומות אלקטרוניות של 401,660 ילדים שנולדו בבתי חולים בדרום קליפורניה בין 1991 ל-2009. בתקופה זו 6,255 ילדים אובחנו עם ASD . הילדים שלא אובחנו עם ASD היוו את קבוצת הבקרה במחקר.

הגיל הממוצע של אבחנת ASD היה 6.2 שנים (סטיית תקן 3.3) . חציון משך המעקב עבור ילדים עם וללא חשיפה לסיבוכים סביב הלידה היה 4.9 שנים ו-10.6 שנים, בהתאמה.

בכדי להיכלל במחקר, הילדים היו צריכים להיוולד בלידה יחידנית עם גיל לידה של 28-42 שבועות, וללא מחלות מולדות.

רמות הסיכון הגבוהות יותר היו עקביות גם לאחר התאמות לגיל לידה, גיל האם, גזע והשכלה, מציינים החוקרים.

בנוסף נעשו התאמות לסטטוס עישון, הפרעות פסיכולוגיות במהלך ההיריון, וקבלת טיפול טרום לידה ע”י האם.

בנוסף חנק בלידה ורעלת היריון, המחברים מציינים גם סיבוכים נוספים הקשורים ל-ASD לרבות היפרדות מוקדמת של השליה מהרחם, ציר אלכסוני, גודל או מצב לא תקין של העובר בלידה ושקיעת חבל טבור.

האבחנה של ASD במחקר זה של ילדים בגיל 3-17 התבססה על הקריטריונים במהדורה הרביעית של ה- Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.

החוקרים מציינים שעדיין לא ידועות הסיבות ל-ASD, אך נראה שמדובר הן על גנטיקה וגורמים סביבתיים. המחברים מסכמים כי סיבוכים במהלך ההיריון והלידה עשויים לסייע בזיהוי ילדים הנמצאים בסיכון לפתח ASD ואשר עשויים להפיק תועלת מסקירה והתערבות מוקדמת.

החוקרים מציינים גם שהיקף המחקר מהווה חוזקה שכן מחקרים קודמים לא היו בעלי כוח סטטיסטי מספק באשר לאפקט של היפוקסיה בעובר על ASD .

Am J Perinatol. Published online January 31, 2017. Abstract

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה