דרמטולוגיה

חולים רבים עם אקזמה חוששים מפני השימוש בקרם סטרואידים (JAMA Dermatol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי לעיתים קרובות יילודים סובלים ולא ישנים במשך מספר חודשים, עם הורים מותשים רק מאחר ופוחדים או מאמינים באופן שגוי כי הטיפול במחלה אינו באמת עוזר לילד ולהוריו.

במסגרת המחקר בחנו החקורים נתונים מ-16 מחקרים שפורסמו בעבר ומצאו כי ארבעה מבין חמישה חולים חששו מפני שימוש בקורטיקטסטרואידים להקלה על אקזמה. בין שליש ועד מחצית מהחולים שקיבלו מרשם למשחת לקורטיקוסטרואידים, שגם הביעו חשש מפני הטיפול לא הקפידו על הטיפול התרופתי כלומר, הם לא השתמשו בקרמים ופספסו את התועלת של הטיפולים.

במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הנתונים בספרות שבין 1946 ועד 2016, וסקרו חולים ומטפלים להערכת הגישות והדעות באשר לטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים. המחקרים שנכללו בסקירה הושלמו באוסטרליה, קנדה, קרואטיה, צרפת, גרמניה, הונג קונג, יפן, קוריאה, מקסיקו, הולנד, פולין, סינגאפור וארצות הברית.

שני מחקרים השוו את תדירו השימוש בתרופות אלו על-בסיס נוכחות או העדר פוביה. באחד מהמחקרים הללו, 49% מהחולים עם פוביה לא הקפידו על הטיפול בקרם סטרואידים כפי שהומלץ, זאת בהשוואה ל-14% מאלו ללא חשש מהטיפול. במחקר השני, 29% מהחולים עם פוביה לא השתמשו בקרם סטרואידים, זאת בהשוואה ל-10% מהחולים ללא חשש מפני הטיפול.

חמישה מחקרים שנכללו בסקירה בחנו מדוע חולים סבלו מפוביה ומצאו כי עיבוי עורי היה החשש הנפוץ ביותר, לאחריו פחד מפני השפעת סטרואידים על הגדילה והתפתחות. חלק מהמחקרים הקודמים דיווחו כי שימוש ארוך טווח במינון גבוה של קורטיקוסטרואידים עשוי להשפיע על הגדילה וההתפתחות של ילדים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לעיתים קרובות מדי פוגשים בתינוקות הסובלים ולא ישנו במשך מספר חודשים והורים מותשים רק בשל החשש והאמונה בנוגע לטיפול או למחלה ואינם מטפלים בילדיהם.

JAMA Dermatol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה