דרמטולוגיה

מה בין מחלות אוטואימוניות ובין דמנציה? (J Epidemiol Community Health)

ממצאים חדשים, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Journal of Epidemiology & Community Health, מספקים עדות נוספת, התומכת בקשר בין מחלות אוטואימוניות ודמנציה, כולל מחלת אלצהיימר.

החוקרים התבססו על מאגר Hospital Episode Statistics, הכולל נתונים קליניים, דמוגרפיים ואדמיניסטרטיביים אודות אשפוזים באנגליה. הם יצרו מדגמי עוקבה רטרוספקטיביים של חולים שאושפזו לבית החולים עם מגוון מחלות אוטואימוניות ועקבו אחריהם לזיהוי החולים שאושפזו מאוחר יותר עם תיעוד של דמנציה.

25 המחלות ברשימה להערכה כללו מחלות נפוצות וכרוניות ומחלות בהן מרכיב אוטואימוני מקובל. הרשימה לא כללה סוכרת מסוג 1 מאחר והחוקרים כבר פירסמו מאמר שקשר בין סוכרת ובין דמנציה. החוקרים יצרו גם מדגם ביקורת של חולים שאושפזו בשל סיבות אחרות.

בתקופה בין 1 באפריל, 1988, ועד 31 במרץ, 2012, למעלה מ-1.8 מיליון חולים אושפזו לבית החולים עם מחלה אוטואימונית. מספר החולים עם מחלה אוטואימונית מסוימת נע בין 1,019 עם תסמונת Goodpasture’s Syndrome ועד 316,043 מקרים של דלקת מפרקים שגרונית. מדגם הביקורת כללה כשבעה מיליון נבדקים.

מדגם החולים עם מחלה אוטואימונית שבסופו של דבר פיתחו דמנציה בשכיחות הגבוהה ביותר היו אלו עם מיקסאדמה (היפותירואידיזם). מחלה זו די נפוצה בקשישים, בעיקר בנשים.

בסיכומו של דבר, בקרב חולים שאושפזו לבית החולים עם מחלה אוטואימונית תועדה עליה של 20% בסיכוי לאשפוז בשלב מאוחר יותר עם דמנציה, בהשוואה לאלו שלא אושפזו עם מחלה אוטואימונית.

מבין 25 המחלות שנבחנו, ב-18 זיהו החוקרים קשר חיובי עם דמנציה, כולל טרשת נפוצה, פסוריאזיס ולופוס. עם זאת, למרות הקשר המובהק סטטיסטית, גודל ההשפעה היה קטן.

החוקרים לא זיהו הבדלים ראויים לציון ביחסי הסיכון לדמנציה לאחר שהוציאו מקרים של דמנציה שתועדו בתוך שנה אחת מהאשפוז עם מחלה אוטואימונית. מכאן עלה כי אבחנת דמנציה לא הייתה תוצאה של אשפוז זמן קצר לאחר אשפוז בשל מחלה אוטואימונית.

J Epidemiol Community Health. Published online March 1, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Dermatology עולה כי מתן Rilzabrutinib בשילוב עם סטרואידים במינון נמוך לא הוביל להפוגה מלאה בחולים עם אבחנה חדשה או הישנות פמפיגוס. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ארוך-טווח בקורטיקוסטרואידים במינון גבוה בחולים עם פמפיגוס בדרגה בינונית-עד-חמורה כרוך בתופעות לוואי וטיפול ממוקד, דוגמת Rilzabrutinib (מעכב Bruton Tyroskine Kinase), […]

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בתרופות ביולוגיות ומעכבי מולקולה קטנה אינו פוגע בהשפעה המגנה של חיסוני קורונה מפני אשפוזים של חולים עם פסוריאזיס והידראדניטיס סופורטיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול אימונו-מודלטורי עלול לפגוע ביעילות חיסונים […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    מנתונים ממחקר בשלב 2b שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי טיפול ב- Benralizumab הביא לירידה כמעט מלאה בספירת אאזנופילים בדם בחולים עם אורטיקריה כרונית ספונטנית, אך למרות זאת, לא תועד שיפור קליני משמעותי בחולים אלו בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אורטיקריה כרונית ספונטאנית הינה מחלת עור אוטואימונית מגבילה, ששכיחותה נעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה