נוירולוגיה ילדים

טיפול ב-FYCOMPA מלווה בשיעור אשפוזים נמוך יותר בחולי אפילפסיה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה- American Academy of Neurology)

במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology הוצגו מספר תקצירים שהדגימו את התועלת של FYCOMPA (Perampanel) בחולי אפילפסיה. בסך הכול הוצגו 21 תקצירים מדעיים ע”י חברת Eisai וכן חוקרים בלתי-תלויים, עדות למחויבות לקידום מחקר לטיפול באפילפסיה.

מחברת Eisai נמסר כי הנתונים שהציגה החברה בכנס מספקים תובנות העשויות לסייע בשיפור הטיפול בחולים ומעידות על המחויבות של החברה למחקרים בתחום אפילפסיה.

מהממצאים העיקריים שהוצגו עלה כי בחולים שטופלו ב-Perampanel תועדה ירידה גדולה יותר בשיעור האשפוזים מכל-סיבה, בהשוואה למטופלים ב-Lacosamide (25.3% לעומת 30.3%, p=0.0010, בהתאמה), עם ממצאים דומים שתועדו בהערכת אשפוזים על-רקע אפילפסיה (ירידה של 19.6% לעומת 22.6%, p=0.0376). בקרב חולים ללא אשפוזים בתחילת המחקר, טיפול ב- FYCOMPA לווה בירידה של 59.9% בשיעור האשפוזים מכל-סיבה, בהשוואה לירידה של 48.8% באלו שטופלו ב-Lacosamide (p<0.05).

בחולים עם אפילפסיה לא-מאוזנת, טיפול בנוגדי-פרכוס בעלי זמן מחצית חיים ארוך לווה בסיכון נמוך יותר משמעותית לאשפוזים, בהשוואה לטיפול בתרופות בעלות זמן מחצית חיים קצר (סיכון יחסי של 0.81, רווח בר-סמך 95% של 0.73-0.89, p<0.001). לאחר תקנון להבדלים בין הקבוצות, הסיכון היחסי לאשפוזים עם טיפול בתרופות בעלות זמן מחצית חיים ארוך היה נמוך יותר משמעותית, בהשוואה לסיכון שתועד עם טיפול בתרופות בעלות זמן מחצית חיים קצר (סיכון יחסי מתוקן של 0.84, רווח בר-סמך 95% של 0.76-0.93, p=0.0007).

אפילפסיה לא-מאוזנת נקשרה עם שיעור אשפוזים גבוה יותר, אשפוז ממושך יותר וביקורים תכופים יותר לחדרי מיון, אשר הובילו לעליה בתחלואה ובהוצאות רפואיות. מנתונים אלו עולה כי התחלת טיפול ב-Perampanel עשוי להועיל לחולים המעדיפים משטר טיפול הדורש מינונים פחות תדירים.

בשנה שעברה אושרה FYCOMPA כטיפול מונותרפי (בארה”ב בלבד) או כתוספת טיפול בילדים בגילאי 4 שנים ומעלה עם פרכוס חלקי, עם או בלי הכללה משנית. התרופה אושרה לראשונה בשנת 2012 כתוספת לטיפול בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה עם פרכוס חלקי. בשנת 2015, אושרה כתוספת טיפול לחולים בגילאי 12 שנים ומעלה עם פרכוסים כלליים טוניים-קלוניים ראשוניים  (Primary Generalized Tonic-Clonic).

מתוך הכנס השנתי מטעם ה- American Academy of Neurology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה