המעבדה הרפואית

יחידה חדשה לניטור ביולוגי במשרד הבריאות . היחידה בעלת מכשור מעבדתי שיכול למדוד חשיפה של עשן טבק סביבתי, תוך התמקדות בחשיפה לעישון פסיבי.

משרד הבריאות מקדם את הגישה לניטור ביולוגי אשר בודקת את רמת החשיפה האנושית לכימיקלים מהסביבה, למשל: עשן טבק, חומרי הדברה, מתכות כבדות ועוד.

ניטור ביולוגי מאפשר מעקב אחר שינויים בחשיפת האוכלוסיה למזהמים סביבתיים וכן קידום מדיניות בתחום בריאות וסביבה על בסיס מידע  זה.

במסגרת זו הקים משרד הבריאות בתמיכת הקרן לבריאות וסביבה יחידה לניטור ביולוגי אשר משתלבת במעבדה הארצית לבריאות הציבור.

המעבדה כבר העמידה יכולת למדידת קוטינין (תוצר פירוק של ניקוטין) בשתן, אשר מהווה מדד אמין למדידת חשיפה של עשן טבק סביבתי, תוך התמקדות בחשיפה לעישון פסיבי.

רקע:
 בשנת 2016 בצע משרד הבריאות סקר להערכת החשיפה לעשן טבק סביבתי בילדים בישראל. הנתונים הושוו לנתוני מדינות אחרות וכן נערכה השוואה לאוכלוסיות שונות בישראל.

נאספו 103 דגימות שתן מילדים שנשלחו לאנליזה מעבדתית בחו”ל לצורך מדידת קוטינין (תוצר פירוק של ניקוטין) בשתן, אשר מהווה מדד אמין למדידת חשיפה של עשן טבק סביבתי.
•         בקרב 59% מהילדים, התגלה קוטינין בשתן, ממצא המעיד על חשיפה לעשן טבק סביבתי. רמת הקוטינין בקרב ילדים שהוריהם דיווחו כי הם נחשפים לעשן טבק סביבתי במקום אחר לא היתה גבוהה מזו בקרב ילדים שהוריהם דיווחו כי אינם נחשפים לעשן טבק סביבתי במקום אחר.
 • הריכוז הממוצע של קוטינין בקרב ילדים בישראל, גבוה מריכוזי קוטינין שנמצאו בקרב ילדים ממדינת קנדה, גרמניה ואנגליה אך נמוך יותר מחשיפה בפולין.
•         רמת הקוטינין היתה גבוהה יותר בקרב ילדים במעמד סוציואקונומי נמוך.
סקרים נוספים יתוכננו בעתיד.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה