ראומטולוגיה

המלצה להפחתת מינון קסלג’אנז בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית בהפוגה (Clin Rheumatol)

הפחתת מינון טיפול ב-Tofacitinib (קסלג’אנז) אפשרית בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) אשר נכנסו להפוגה או בנוכחות פעילות מחלה נמוכה תחת Tofacitinib ועשויה להיות עדיפה על הפסקה מלאה של הטיפול מאחר ותועדו פחות התלקחויות של המחלה, כך מדווחים חוקרים מיפן במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Rheumatology.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להשוות את תוצאות הפחתת מינון טיפול ב- Tofacitinib, הפסקת טיפול ב- Tofacitinib והמשך טיפול ב- Tofacitinib בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית ולקבוע את היעילות של טיפול הצלה להתלקחות המחלה.

המחקר הפרוספקטיבי כלל 100 חולים עם פעילות מחלה גבוהה או בינונית, אשר טופלו ב- Tofacitinib במינון 5 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שנה אחת. כל החולים שנכנסו להפוגה או עם פעילות מחלה נמוכה חולקו לאחת משלוש קבוצות: הפסקת טיפול, הפחתת מינון, או המשך Tofacitinib ולאחר מכן היו במעקב עד התלקחות המחלה או תום המחקר. במקרים של התלקחות מחלת המפרקים, חודש משטר הטיפול המקורי.

במהלך השנה הראשונה, 68 חולים השיגו הפוגה של המחלה או פעילות מחלה נמוכה (לאורך חציון של 49 שבועות). בהמשך, שיעורי התלקחות מחלת המפרקים לכל שנת-מטופל עמדו על 0.73 מקרים לאחר הפסקת Tofacitinib, 0.44 מקרים לאחר הפחתת מינון הטיפול ו-0.04 מקרים עם המשך Tofacitinib.

מניתוח סטטיסטי עלה כי חציון מרווח הזמן ללא-התלקחות עמד על 7.0 חודשים בקבוצת החולים בהם הופסק הטיפול ב- Tofacitinib ו-21.0 חודשים באלו בהם הופחת מינון הטיפול. בהשוואה להמשך הטיפול ב- Tofacitinib, יחסי הסיכון המתוקנים עמדו על 18.11 (רווח בר-סמך 95% של 2.38-138) עם הפסקת הטיפול התרופתי ועל 9.13 (רווח בר-סמך 95% של 1.19-70.4) עם הפחתת מינון הטיפול. 

עוד עולה מהנתונים כי במקרה של התלקחות מחלת המפרקים, חידוש הטיפול המקורי הוביל להפוגה מהירה (93% מהחולים בהם הופסק הטיפול ו-100% מאלו בהם הופחת מינון הטיפול).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית תחת טיפול ב- Tofacitinib, לאחר השגת הפוגה או פעילות מחלה בדרגה נמוכה, ישנה עדיפות להפחתת מינון טיפול ב- Tofacitinib על-פני הפסקה מיידית של הטיפול התרופתי. חידוש הטיפול המקורי עשוי להשיב את ההפוגה במקרים של התלקחות מחלת המפרקים.

Clin Rheumatol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה