ראומטולוגיה

טיפול במעכבי TNF מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (Aliment Pharmacol Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics מדווחים חוקרים על ממצאים חדשים, המעידים כי בחולים עם מחלות אוטואימוניות, טיפול במעכבי TNF (Tumor Necrosis Factor) עשוי להיות מלווה בסיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית, בהשוואה לאלו שלא נטלו טיפול זה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם קיים סיכון מוגבר להתפתחות מחלת מעי דלקתית בעקבות טיפול במעכבי TNF למצבים שאינם מחלת מעי דלקתית. לצורך כך, הם השלימו מחקר עוקבה ארצי, אשר התבסס על מאגרי רישום בדנמרק של כל החולים שטופלו במעכבי TNF. הם התמקדו בחולים שקיבלו לפחות מנה אחת של הטיפול להתוויות שונות, פרט למחלת מעי דלקתית.

בסיכומו של דבר, 17,018 נבדקים עם מחלות אוטואימוניות נחשפו למעכבי TNF, אשר כללו בעיקר את התכשירים Infliximab (רמיקד), Etanercept (אנברל) ו-Adalimumab (יומירה), כאשר 63,308 נבדקים לא נחשפו לטיפול זה.

החוקרים מדווחים כי בקרב אלו שטופלו ב-Etanercept תועד סיכון גבוה כפליים לאבחנה של מחלת קרוהן (יחס סיכון מתוקן של 2.0, רווח בר-סמך 95% של 1.4-2.8) וקוליטיס כיבית (יחס סיכון מתוקן של 2.0, רווח בר-סמך 95% של 1.5-2.8) במהלך הטיפול (יחס סיכון מתוקן של 2.0 ו-2.0, בהתאמה). הטיפול ב-Infliximab לווה בעליה לא-מובהקת בסיכון למחלת קרוהן (יחס סיכון מתוקן של 1.3, רווח בר-סמך 95% של 0.8-2.2) וקוליטיס כיבית (יחס סיכון מתוקן של 1.0, רווח בר-סמך 95% של 0.6-1.6), בדומה ל-Adalimumab (יחסי סיכון מתוקנים של 1.2, רווח בר-סמך 95% של 0.8-1.8; ו-0.6, רווח בר-סמך 95% של 0.3-1.0, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים המטופלים במעכבי TNF למחלות אוטואימוניות, טיפול במעכבי TNF מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית במהלך טיפול ב-Etanercept.

Aliment Pharmacol Ther. Published online July 2, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה