ראומטולוגיה

טיפול ב-Cyclosporine עשוי למנוע סיבוכים כלייתיים בחולי לופוס (מתוך כנס מטעם ה-EULAR)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EULAR (European League Against Rheumatism) עולה כי Cyclosporine (ציקלוספורין) עשוי לסייע בטיפול בחולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס (Lupus Nephritis) ולהביא להפוגה במחלה.

מדגם המחקר כלל 32 חולים אשר טופלו ב- Cyclosporine, 36 חולים שטופלו ב-Mycophenolate Mofetil  (סלספט) ו-36 חולים שטופלו ב-Azathioprine (אימוראן). מבין 104 החולים שגויסו למחקר, 99 היו נשים (הגיל הממוצע בתחילת הטיפול עמד על 32 שנים). משך המעקב מהאבחנה של מחלת הכליות על-רקע לופוס עמד על 16 שנים.

לאחר עשר שנים, 84.5% מהחולים שחולקו לטיפול ב- Cyclosporine השיגו הפוגה ממחלת הכליות, אשר הוגדרה בנוכחות קצב פינוי גלומרולארי של מעל 60 מ”ל/דקה ודרגת פרוטאינוריה של פחות מ-0.5 גרם/יום. בנוסף, 3% נוספים מבין אלו שנטלו Cyclosporine השיגו הפוגה חלקית, אשר הוגדרה בנוכחות דרגת פרוטאינוריה של מעל 0.5 גרם/יום ו-12.5% מהחולים לא הגיבו לטיפול ב- Cyclosporine.

החוקרים מדווחים כי 72% מהחולים שחולקו לטיפול ב-Mycophenolate Mofetil השיגו הפוגה מלאה, כאשר 14% נוספים ענו על הקריטריונים של הפוגה חלקית לאחר עשר שנים; כ-14% מהחולים שחולקו לטיפול ב-Mycophenolate Mofetil לא הגיבו לטיפול.

באשר לטיפול ב-Azathioprine, 70% מהחולים שטופלו בתרופה זו השיגו הפוגה מלאה, ב-16.2% תועדה הפוגה חלקית וב-13.8% לא הייתה תגובה לטיפול. עם זאת, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסבירים כי זהו המחקר הראשון להשוואה בין שלוש התרופות הללו כטיפול אחזקה ארוך-טווח בחולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס. מהנתונים לאחר עשר שנים עולה כי התוצאות עם טיפול ב- Cyclosporine לא היו שונות באופן מובהק סטטיסטית, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי למחלת כליות על-רקע לופוס (Mycophenolate Mofetil או Azathioprine).

מתוך כנס מטעם ה-EULAR

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה