כירורגיה כללית

האם יש עדיפות לטיפול אנטיביוטי צר-טווח או רחב-טווח בחולים עם דלקת תוספתן? (Ann Surg)

בילדים עם דלקת תוספתן ללא-סיבוכים, השימוש בתרופות אנטיביוטיות בעלות פעילות רחבת-טווח לא לווה בשיעורים נמוכים יותר של זיהומים באתר הניתוח או פניות חוזרות לבתי חולים, בהשוואה לטיפול בתרופות אנטיביוטיות בעלות טווח פעילות צר, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת Annals of Surgery.

מטרת החוקרים הייתה להשוות את התועלת של טיפול אנטיביוטי רחב-טווח או צר-טווח במניעת זיהומים באתר הניתוח ופניות חוזרות לבתי חולים של ילדים עם דלקת תוספתן ללא-סיבוכים.

החוקרים התבססו על נתוני מאגר ACS NSQIP-Pediatric Appendectomy Pilot Project עם נתוני שימוש בתרופות אנטיביוטיות ממערכת Pediatric Health Information System לזיהוי חולים שהשלימו כריתת תוספתן בשל דלקת תוספתן ללא-סיבוכים ב-17 בתי חולים. במסגרת המחקר נערכה השוואה בין חולים שטופלו במשלב Piperacillin/Tazobactam (טיפול רחב-טווח) אל מול טיפול ב-Cefoxitin או Ceftriaxone עם Metronidazole (טיפול צר-טווח). התוצאים העיקריים של המחקר כללו את שיעור הפניות החוזרות לבתי חולים וזיהומים באתר הניתוח לאחר 30 ימים.

מבין 1,389 החולים שנכללו במחקר, 39% קיבלו טיפול אנטיביוטי רחב-טווח והיתר קיבלו טיפול אנטיביוטי צר-טווח. לא תועדו הבדלים במאפיינים הדמוגרפיים או במאפייני חומרת המחלה בין שתי הקבוצות.

בניתוח מותאם, שיעור זיהומים באתר הניתוח היה דומה בין הקבוצות (2.4% עם טיפול אנטיביוטי רחב-טווח לעומת 1.8% עם טיפול אנטיביוטי צר-טווח), כמו גם בשיעור הביקורים החוזרים בבית החולים (7.9% לעומת 5.1%, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר קוראים תיגר על השגרה הקיימת של מתן טיפול אנטיביוטי רחב-טווח לחולים אלו בבתי חולים רבים , בפרט לאור העליה בהיארעות פתוגנים עמידים לטיפול אנטיביוטי.

Ann Surg. 2018; 268: 186-192

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה