אלרגיה

במקרים רבים של דיווחי אלרגיה לפניצילין בילדים אין עדות לאלרגיה זו (Pediatrics)

במרבית הילדים עם דיווח-הורים אודות תסמיני אלרגיה לפניצילין התוצאות בבדיקות להערכה תגובה אלרגית אמיתית לתרופה מעידות כי לא כך הדבר, כך טוענים מומחים במחקר חדש שפורסם במהלך חודש יולי בכתב העת Pediatrics.

ממצאי המחקר מעידים כי מרבית הילדים פיתחו פריחה וגרד כתסמינים העיקריים של אלרגיה. בהתאם להשערת החוקרים, כל הילדים עם תסמינים שהוגדרו בסיכון נמוך לתגובת רגישות-יתר אמיתית בסופו של דבר נמצאו שליליים לאלרגיה לפניצילין לאחר בדיקה סטנדרטית בת שלושה שלבים.

השערת החוקרים הייתה כי בילדים שהתייצגו לחדרי מיון ילדים עם תסמינים בסיכון נמוך לאלרגיה, תוצאות בדיקות להערכת רגישות יתר לפניצילין בתיווך נוגדני IgE יהיו שליליות.

במסגרת המחקר חולקו שאלונים להורים ל-597 ילדים בגילאי 3.5-18 שנים והחוקרים התבססו על התשובות על-מנת לסווג את דרגת הסיכון לאלרגיה אמיתית לפניצילין בכל מקרה. הם סיווגו את התגובות כסיכון נמוך כאשר לא היה סביר כי התגובה כוללת תגובת IgE חמורה או תהליך שמקורו בתאי T. מנגד, הם סיווגו תגובות בסיכון גבוה במידה והסיכוי היה גבוה לתגובות בתיווך נוגדני IgE (דוגמת תסמינים נשימתיים או קרדיווסקולאריים) או בתיווך תאי T.

על-פי החוקרים, 434 ילדים (72.6%) הציגו תסמינים בסיכון נמוך לאלרגיה לפניצילין ו-163 (27.3%) הציגו לפחות תסמין אחד בסיכון גבוה לאלרגיה.

מבין הילדים עם תסמינים בסיכון נמוך, 352 (81.1%) מההורים ביקשו להשלים בדיקה להערכת אלרגיה לפניצילין. בסיכומו של דבר, על-בסיס התאמת המקרה וזמינות המשפחה, 100 (33.1%) מהילדים בסיכון נמוך השלימו בדיקה לאלרגיה.

התסמינים הנפוצים ביותר לאלרגיה כללו פריחה (97%) וגרד (63%). ב-92% מהמקרים, ההורים ציינו כי הרופא הראשוני אבחן את האלרגיה. החוקרים יצרו קשר עם כל 100 רופאי המשפחה לאשר תסמיני אלרגיה בילדים אלו ומצאו כי הרופאים היו עדים לתגובה אלרגית ב-14 ילדים בלבד; יתר המקרים התבססו על דיווחי ההורים.

עוד מצאו החוקרים כי כל 100 הילדים הציגו תגובה שלילית במבחן פומי להערכת אלרגיה לפניצילין. מבין אלו שנבדקו, רק בשלושה ילדים התקבלו תוצאות חיוביות בבדיקות עוריות וכל השלושה השלימו בהמשך מבחן תגר פומי.

מאחר והשאלונים הצליחו גם לזהות ילדים בסיכון נמוך לאלרגיה לפניצילין, החוקרים סבורים כי אלו יכולים לשמש כחלופה בטוחה לתבחינים עוריים בחדרי מיון. הם מאמינים כי השימוש בשאלונים בחדרי מיון ילדים עשויים לעודד הגברת שימוש בתרופות ממשפחת פניצילין כקו-ראשון לטיפול אנטיביוטי.

Pediatrics. Published online July 3, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה