אלרגיה

מומחים מזהירים בנוגע למגוון רחב של מוצרי מזון למניעת אלרגיה (מתוך כנס מטעם ה-EAACI)

בילדים עם תסמינים מוקדמים של עור אטופי, חשיפה למגוון רחב של מוצרי מזון במהלך השנה הראשונה לחיים עשויה להפחית את הסיכון לאקזמה ואלרגיות בשלב מאוחר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EAACI (European Academy of Allergy and Clinical Immunology). עם זאת, החוקרים מזהירים כי מצבים אלו אינם חד-משמעיים ושואלים אם מדובר בהשפעה אמיתית או בממצא סטטיסטי מלאכותי.

החוקרים בחנו באופן פרוספקטיבי את הצריכה של 48 מוצרי מזון במהלך השנה הראשונה לחייהם של 2,518 ילדים במחקר רב-מרכזי בגרמניה. המדגם כלל 1,507 ילדים עם תסמינים מוקדמים של עור אטופי ו-1,011 ילדים ללא תסמינים אלו. תסמינים עוריים כללו Atopic Dermatitis, כל סוג של אקזמה, סבוריאה או תסמינים הקשורים באלרגיה למזון.

מוצרי המזון סווגו לקבוצות: ירקות, פירות, בשר, ביצים, דגים ואחרים (סויה, שוקולד ואגוזים). לאחר מכן הם בחנו את התפתחות מחלות אלרגיות עד גיל 15 שנים, כולל אבחנות של אקזמה בגילאי 2-15 שנים, אסתמה בגילאי 3-15 שנים, נזלת אלרגית בגילאי 3-15 שנים או ריגוש אלרגי לאלרגנים באוויר או אלרגנים במזון בגילאי 6, 10 ו-15 שנים, על-בסיס בדיקות נוגדני IgE ספציפיים.

לאחר תקנון לזמן המעקב, מין, אזור המחקר, היסטוריה של מחלות אלרגיות, הנקה במהלך ארבעת החודשים הראשונים והשכלת ההורים, החוקרים מצאו כי בילדים שנחשפו לרבעון העליון של מגוון מוצרי מזון תועדו סיכויים נמוכים ב-33% להתפתחות אקזמה וסיכוי נמוך ב-39% להתפתחות אלרגיה לאלרגנים בשיאוף, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון.

החוקרים מציינים כי התוצאות בילדים עם תסמינים עוריים מוקדמים היו האחראיים העיקריים לתוצאות הנ”ל. עם זאת, בילדים עם תסמינים עוריים מוקדמים תועדה שכיחות גבוהה יותר של נזלת אלרגית בגיל ההתבגרות.

בילדים ללא תסמינים עוריים מוקדמים ברבעון העליון של גיוון מוצרי המזון תועד סיכוי נמוך ב-79% לאסתמה, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון.

מתוך כנס מטעם ה-EAACI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה