אלרגיה

ההנחיות העדכניות לנזלת אלרגית ממליצות על טיפול קו ראשון בסטרואידים אינטרהנסאליים ואנטיהיסטמינים מהדור השני (Otolaryngol Head Neck Surg)

שפעת

ע”פ ההנחיות העדכניות לטיפול בנזלת אלרגית (AR) שפורסמו החודש ב-OtolaryngologyHead and Neck Surgery יש לטפל בסטירואידים אינטרהנסאליים (תוך נחיריים) במטופלים שאצלם הסימפטומים, בעיקר עיטוש וגירוד, פוגעים באיכות חייהם. ההמלצות הן לעשות גם  שימוש באנטיהיסטמינים מהדור השני אשר נוטים פחות לגרום לישנוניות.

המחברים מציינים כי AR היא בין 5 המחלות השכיחות ביותר בארה”ב, ושהיא משפיעה על 1 מכל 6 אמריקאים, והיא נחשבת למחלה הכרונית השכיחה ביותר בקרב ילדים. עלות הטיפול במחלה בשנה נאמדת בארה”ב בין 2-5 למיליארד $, כאשר למעלה ממחצית העלות היא בשל הטיפולים התרופתיים. בנוסף לכך, ההערכות הן ש-AR גורמת לאובדן ימי עבודה בסכום המסתכם לכ-2-4 מיליארד $ בשנה , ואובדן של בין 800 אלף ל-2 מיליון ימי לימודים בשנה.

פאנל המומחים שגיבש את ההמלצות כלל 21 מומחים אשר התבססו על עדויות מבוססות עובדות במטרה לשפר את אפקטיביות האבחון והטיפול. הפאנל הגדיר AR כתגובה דלקתית של ממברנות רירית האף לאחר שאיפה של אלרגן, כמו אבקת פרחים, קרדית אבק או קשקשי חיות מחמד אשר עלולות לגרום לסימפטומים הכוללים אף נוזל, גודש באף, עיטוש וגירוד.  

הפאנל העניק המלצה חזקה לסטירואידים אינטרהנזאליים ואנטיהיסטמינים פומיים כקווי טיפול ראשוניים ומציין שמומלץ לנקוט בטיפולים אלה באופן מלא, אלא אם כן קיים רציונל ברור ומשכנע לבחור בטיפול אלטרנטיבי.

עם זאת, לפי ההמלצות, אין מקום להמליץ טיפול פומי של אנטגוניסטיםל רצפטורים של הלאוקוטריאנים כטיפול ראשוני במטופלים עם AR . בנוסף, אין מקום לבצע הדמיה שגרתית  של הסינוסים במטופלים עם סימפטומים של  AR אשר לדעת הפאנל חושפת את המטופלים לקרינה לא נחוצה. ניתן לאבחן מטופלים עם AR על בסיס ההיסטוריה שלהם, בדיקה גופני ומבחני אלרגיה.

חברי הפאנל מציינים שסטרואידים אינטרהנסאליים הם אפקטיביים , עדיפים על טיפולים אחרים, משפרים איכות חיים ועם אפקט מקומי ממוקד. מחקרי מבוקרי פלציבו הדגימו לדברי הפאנל את האפקטיביות של הטיפול בסטירואידים אינטרנסאליים בהפחתת הסימפטומים של AR לרבות עיטוש, גירוד, נזלת וגודש במבוגרים ובילדים.

באשר לאנטיהיסטמינים מהדור השני, מציינים חברי הפאנל, שאלה פועלים במהירות להפחתת הסימפטומים, ומכיוון שהם זמינים גם ללא מרשם וקיימים גם תחליפים גנריים, השימוש בהם זול וחוסך עלויות. מעבר לזמן התגובה המהיר, הטיפול הוא חד יומי, מאפשר טיפול תחזוקתי בשימוש יומי רגיל, ובמידה שמטופל לא מגיב לתרופה אחת באפשרותו בשל היות התרופות ללא מרשם, לנסות בקלות תרופה אחרת מהמשפחה הזו.

לגבי מטופלים שאינם מגיבים לטיפול הפרמקולוגי, מציע הפאנל לעבור לטיפול אימונותרפי תת לשוני או תת עורי, כשהם מדגישים כי אלו הטיפולים היחידיים שהוכחו עבור AR אשר יש להם את הפוטנציאל לשנות את מהלך המחלה.

בסקירת העדויות שנעשתה ע”י הפאנל הם מציינים כי זיהו מס’ פערים ומחסור בעובדות והם ממליצים על מחקרים נוספים, לרבות מחקרים אקראיים ומבוקרים בכדי לבחון את האפקט של גישות של בקרה סביבתית על AR, כמו למשל הרחקת חיות מחמד ושימוש במערכות סינון אוויר, וכן גם לגבי הבטיחות והיעילות של אימונותרפיות ספציפיות לאלרגנים מסויימים וטיפול אימונותרפי תת לשוני.

Otolaryngol Head Neck Surg. Published online February 2, 2015.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה