שיווק ומנהל רפואי

7 טיפים להפצת ניוזלטר אפקטיבי לקהלי יעד רפואיים/מאת GANBAROO,שיווק דיגיטלי אפקטיבי לתחום הבריאות

ניוזלטר לשלוח או לא לשלוח? ואם כן איך לעשות זאת נכון ואפקטיבי ?

השאלה שכולם שואלים היא האם הרופאים, אחיות ורוקחים (קהלי היעד המקצועיים שלנו) פותחים וקוראים?

התשובה היא כן! אם הצלחתם לעמוד בציפייה של הקורא שקיבל את הדיוור וסיפקתם תוכן משמעותי ובעל ערך בפעם הראשונה, הוא ימשיך לקרוא גם את התכנים הבאים שלכם.

אז לפני שאתם ניגשים לכתוב ולעצב את הניוזלטר הבא שלכם הכנו לכם את הטיפים שאנו מאמינות שיסייעו לכם להפוך אותו לאפקטיבי יותר.

7 טיפים ליצירת ניוזלטר יעיל ומועיל לקהלי היעד הרפואיים

1.      מהיכן מתחילים?  מרשימת תפוצה מעודכנת היוצאת מפלטפורמה מוכרת ובעלת ערך לרופאים  וכמובן מורשה.

2.      הגדירו את מטרת הדיוור, המסר, הערך וקריטריונים להצלחה. זה אולי זה נשמע בסיסי אבל הרבה פעמים אין תשובה ברורה לשאלות הללו- מהי מטרת הניוזלטר ? מה המסרים המרכזיים שאתם רוצים להעביר? מה הערך המוסף שהרופאים יקבלו בעקבות קריאת הניוזלטר? איך אתם מגדירים הצלחה? האם היעד הוא מספר פתיחות או האם היעד גם הקלקות על פעולה שהקוראים התבקשו לעשות? אחרי שעניתם על 4 השאלות הללו – המשיכו בתכנון.

3.      תוכנית רציפה של ניוזלטר: בחירה בניוזלטר כערוץ לדיאלוג או העברת מסרים לקהלי יעד מחייב רציפות והתפתחות של המסרים ולכן כדאי שתהייה תוכנית שנתית רציפה ולא ה”בלחות” ומצד שני שליחת ניוזלטר כדי לייצר נראות לשם נראות ( העמסה) תפגע בדיאלוג שלכם עם הקהלים המקצועיים.

4.      התאימו את נושאי תוכן הניוזלטר לקהלי היעד. הניוזלטר שלכם מתחרה על זמנם ועל תשומת לבם של קהלי היעד עם מיילים מחברות אחרות.

לכן, הניולטר שנשלח חייב להיות בעל ערך ללקוחות, איכותי, מעניין ושימושי, כזה שיגרום להם לחזור לקרוא גם את הניוזלטר הבא. לדוגמא, ניוזלטר שמפנה את הרופא להתנסות בכלי עזר לקבלת החלטות טיפוליות או אבחנתיות, או מוביל את הרוקח למידע ייחודי בדרך של לומדה/הרצאה/תרגול  וכד’.  לכל קהל יעד רצוי להעביר את המסר בצורה המתאימה לו. לשם כך, עלינו ללמוד את דפוסי קהל היעד אליו אנו מכוונים וכדאי לעשות התאמות לפי פילוחים.

5.      כותרת. הניוזלטר “מתחיל” בשורת הנושא במייל המצורף. במרבית תוכנות הדואר האלקטרוני זה המידע היחידי שהרופא רואה, ולכן הכותרת היא גורם המפתח לפתיחות הניוזלטר. כותרת שיש בה “הבטחה” לכך שמחכה לרופא תוכן חשוב ובעל ערך תגדיל באופן משמעותי את שיעור הפתיחות של הניוזלטר.

6.      שמרו על אורך קצר. לאנשים יש עקומת קשב קצרה ביותר, אשר מול מדיה ממוחשבת הוא מתקצרת עוד יותר. אין צורך להכביר מילים כדי להעביר מסר, היו תמציתיים ושימושיים בתכנים.

הנה טיפ בתוך הטיפ: הרבה פעמים במטרה לקצר אנו מצרפים לינקים, מפנים לדף אחר להמשך קריאה או הפנייה לפעולה. אם אתם רוצים להפנות למאמר או מחקר, לפני ההפנייה ללינק כדאי שתצרפו תקציר שלכם שמצביע על הערך אותו יקבל הקורא מהקריאה.

עם זאת כדאי לקחת בחשבון שכל בקשה להקלקה נוספת יוצרת “פחת” (מתוך 100 פתיחות של ניוזלטר יקליקו להמשך קריאה כ-50%). לכן- שמרו על אורך קצר אבל עדיין וודאו שהניוזלטר יכיל את עיקרי המידע כך שכל פתיחה של הניוזלטר תהיה מבחינתכם בעלת ערך.

7.      עקבו אחר הסטטיסטיקות. הקפידו לקבל ולקרוא בעיון דוחות ביצועים: כמה הקליקו על המייל? כמה פתחו את הניוזלטר? כמה עשו פעולה נוספת שאולי ביקשת? למדו את תגובת הקהל- מאופן התנהגות הקהל תוכלו ללמוד הרבה, האם הניוזלטר קולע או חוטא למטרתו או היכן עלינו לשנות ולשפר. בנוסף, כדאי לשקול תמיד אפשרות לקבלת משוב בדרך של סקר קצרה, כך שמעבר לסטטיסטיקה של פתיחות/הקלקות וכו’ יהיה לכם גם משוב איכותי.

לסיכום, ניוזלטר יכול להיות כלי יעיל מאוד ליצירת קשר ולביסוס אמון עם הקהל המקצועי. באמצעותו אתם יכולים לשמור על קשר ולשתף בידע על המוצר. עלות ערוץ הניוזלטר במונחים של ROI נמוך ולכן כדאי לשלב ערוץ זה בתמהיל הכולל של התקשורת הרב ערוצית עבור המוצרים (לדוגמא באימד-  תקצוב ותמחור הניוזלטר מבוסס על תוצאות של פתיחות/הקלקות והשגת יעדים שהוגדרו מראש).

האם המאמר היה מועיל עבורך? ניתן לכתוב לנו  למייל אילו נושאים מעניינים אותך והיית רוצה שנכתוב עליהם.

דיאן ופסיה


ליצירת קשר שלח מייל hello@bebeganbaroo.com

לאתר :  www.beganbaroo.com

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה