שיווק ומנהל רפואי

מיזם חדש משותף לחברה לטרשת עורקים ואי-מד: אפליקציה להערכת סיכון , יעד LDL-C ואפשרויות טיפול מומלצות

כולסטרול עורק

אנו שמחים לעדכן אתכם על פעילות חדשה באי-מד : e-Med Tools . במסגרת זו אנו מפתחים בשיתוף פעולה עם האיגודים המקצועיים שאנו עובדים איתם, אפליקציות (דסק טופ וסמרטפון) המיועדות לסייע ביישום והטמעת הנחיות מקצועיות מטעם אותם איגודים.

הרקע ליוזמה זו הוא העובדה הידועה לכולנו ממחקרים רבים, לפיה קיים פער ניכר בין ההנחיות שאיגודים מקצועיים מפרסמים ומעדכנים מפעם לפעם, לבין מה שמיושם בפועל בשטח.

ובעידן הנוכחי, כאשר אנחנו לא יוצאים מהבית בלי לפתוח את ה-wase , וכשהתקשורת שלנו עם הסביבה מבוססת יותר ויותר על ה-what’s up , ועוד ועוד…חשבנו שאפליקציה תוכל לסייע גם בתחום זה. המפתיע הוא שיש כמעט אין סוף אפליקציות בריאותיות לקהל הרחב, אך יחסית מעט לצוות הרפואי.

האפליקציה הראשונה בסדרה זו היא בתחום ניהול הכולסטרול, והשותף הטבעי כמובן לכך הייתה החברה לטרשת עורקים. הנה ההודעה שהחברה הפיצה היום לחבריה בנושא :













מיזם משותף חדש של החברה לטרשת עורקים ואי-מד, שנועד לשפר את היענות הצוות הרפואי ליישום ההנחיות לאיבחון וטיפול בהיפרלידפמיה באמצעות מחשבון, הושק בימים אלה.

המחשבון פועל בהתאם להמלצות החברה לטרשת עורקים (על בסיס ההנחיות האירופאיות) לניהול היפרליפדמיה והוא מאפשר לרופא המשתמש לבחון:


  • מהי רמת הסיכון הקרדיווסקולרי של המטופל?
    (סיכון גבוה מאוד, סיכון גבוה, סיכון בינוני, סיכון נמוך) בהתבסס על גיל, מין, לחץ דם,
    סטטוס עישון, תחלואה קרדיווסקולרית / סוכרת / מיקרואלבומינוריה, סטטוס היפרכולסטרולמיה משפחתית, סה”כ כולסטרול)

  • מהו יעד ה-LDL-C של המטופל בהתאם לרמת הסיכון?

  • לאיזה רמת LDL-C צפוי המטופל להגיע תחת טיפול? (בסטטינים ושילובים עם אזטמיב/ מעכבי PCSK9 למטופל שעדיין לא מטופל ולמטופל שנמצא כבר תחת טיפול).

המחשבון זמין לשימוש בדסקטופ ובסמארטפון, כאפליקציה ב- Google Play, ובקרוב ב-App Store.














כעת ב-google play





לכניסה למחשבון
LdL-C Target Calculator





אנחנו מאמינים שאפליקציה זו, בשל היותה זמינה וקלה לשימוש תוכל לסייע בהטמעה טובה יותר של ההנחיות.

כמובן שנשמח לקבל הערות והמלצות החברים ולשפר את האפליקציה בהתאם. 

בכוונתנו לבחון באמצעות סקרים בהמשך את מידת השימוש והתרומה של האפליקציה לניהול היפרליפדמיה ואנו  כמובן נדווח על התוצאות. בנוסף נבחן גם את האפשרות לכך שהאפליקציה תשולב במערכות המידע של קופות החולים כך שהיא תאפשר לכל רופא מטפל לקבל באופן אוטומטי את הממצאים וההמלצות לכל מטופל אינדבדואלי על בסיס המידע הקיים בתיקו האישי.

שמחים לעדכן שמיזמים דומים של אפליקציות המיועדות לשיפור ההיענות לייישום ההנחיות נמצאים כעת בתהליך בחינה ראשוני (יתר לחץ דם, סוכרת ועוד) .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה