ילדים

דחיית הזנה פראנטרלית עשויה לשפר תוצאות בילדים ביחידות טיפול נמרץ הסובלים מתת-תזונה (JAMA Netw Open)

בילדים בתת-תזונה המאושפזים ביחידות טיפול נמרץ בילדים תועדו תוצאות טובות יותר כאשר הזנה פראנטרלית נדחתה בשבוע אחד, בהשוואה לתוצאות בעקבות התחלת הזנה פראנטרלית תוך 24 שעות, כך עולה מתת-ניתוח של נתוני מחקר PEPaNIC, שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מטרת החוקרים הייתה להעריך את תוצאות דחיית הזנה פראנטרלית בשבוע אחד בילדים בתת-תזונה. הם עשו זאת על-בסיס נתוני מחקר Pediatric Early vs Late Parenteral Nutrition in Intensive Care Unit, שכלל 1,440 ילדים, תוך התמקדות בתת-קבוצה של ילדים ביחידות טיפול נמרץ, עם אבחנה של תת-תזונה בקלה לאשפוז.  המשתתפים במחקר חולקו באקראי להתחלת הזנה פראנטרלית בתוך 24 שעות (הזנה מוקדמת) או לאחר שבוע אחד (הזנה מאוחרת), כאשר הזנה אנטרלית לא הייתה מספקת.

תוצאי הסיום העיקריים כללו זיהומים חדשים שנרכשו ביחידות טיפול נמרץ בילדים והזמן עד לשחרור בחיים מיחידות טיפול נמרץ.

החוקרים מדווחים כי תת-תזונה תועדה ב-289 מבין 1,440 ילדים (20.1%), מגיל יילוד במועד ועד גיל 17 שנים, כולל 150 מבין 717 הילדים (20.9%) בקבוצת הזנה מאוחרת ו-139 מבין 723 ילדים (19.2%) בקבוצת הזנה פראנטרלית מוקדמת.

ממוצע מדד סטיות התקן של המשקל עמד על 3.33- באלו בקבוצת הזנה פרנטאלית מאוחרת ועל 3.21- בקבוצ הזנה פרנטאלית מוקדמת. בהשוואה לילדים ביחידות טיפול נמרץ במצב תזונתי טוב, תת-תזונה בעת הקבלה לאשפוז לוותה בסיכוי נמוך יותר לשרוד עד לשחרור מיחידות טיפול נמרץ (יחס סיכון מתוקן של 0.86).

בקרב ילדים בתת-תזונה ביחידות טיפול נמרץ, הזנה פראנטרלית מאוחרת הפחיתה את הסיכון לזיהומים חדשים בהיקף של 11% (יחס סיכויים מתוקן של 0.39, p=0.01) וקיצרה את משך השהות ביחידת טיפול נמרץ בחציון של יומיים (יחס סיכון מתוקן של 1.37, p=0.01).

החוקרים לא זיהו הבדלים בין הקבוצות בתוצאות הבטיחות, כולל תמותה, היארעות היפוגליקמיה במהלך השבוע הראשון והידרדרות במשקל הגוף במהלך השהות ביחידת טיפול נמרץ.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בילדים בתת-תזונה, המאושפזים ביחידת טיפול נמרץ, דחיית הזנה פראנטרלית בשבוע אחד הייתה עדיפה קלינית על התחלת הזנה פראנטרלית מוקדמת.

JAMA Netw Open 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה  (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מטרת מחקר זה, שפורסם בעת האחרונה במגזין הנחשב Lancet, הייתה לבדוק את הקשר ארוך הטווח בין תכונות תאבון בגיל צעיר לבין התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות. המחקר נעזר בכלִי מדידה מְתוּקָף, שאלון הרגלי האכילה בילדים, ה-Child Eating Behavior Questionnaire  (CECQ), ובעוקְבוֹת משתי מדינות – הולנד ובריטניה.   שכיחותן של הפרעות האכילה עולה והטיפול […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה