ילדים

האם קיים קשר בין חשיפה לעופרת בילדות ובין התנהגות פושעת בבגרות? (JAMA Pediatr)

חשיפה לעופרת בילדות נקשרה עם מגוון בעיות התפתחותיות, אך ממחקר חדש עולה כי ייתכן ואינה מלווה בסיכון מוגבר להתנהגות פושעת בשלב מאוחר יותר במהלך החיים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics.

החוקרים עקבו אחר 553 משתתפים מניו-זילנד, בשנים 1972 ו-1973, כאשר חשיפה לעופרת הייתה נפוצה בילדים מכל רקע כלכלי. כל הילדים השלימו בדיקות להערכת חשיפה לעופרת כאשר היו בגיל 11 שנים והחוקרים עקבו אחריהם עד גיל 38 שנים, במטרה לקבוע כמה מהם הורשעו בפשעים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין רמה בטוחה של חשיפה לעופרת. הרעלן עלול להזיק למערכת העצבים המתפתחת בילדים קטנים, וכבר רמה של 5 מיקרוגרם/ד”ל בדם עשויה לפגוע ברמת האינטליגנציה. בקרב המשתתפים במחקר הנוכחי תועדה רמה ממוצעת של עופרת בדם שהייתה גבוהה יותר מכפליים מסף זה, כאשר היו בגיל 11 שנים בשנות השמונים המוקדמות של המאה הקודמת (11.01 מק”ג/ד”ל).

עד תום המחקר, 154 משתתפים (28%) הורשעו במעשה פשע אחד לפחות. החוקרים מדווחים כי 68 נבדקים (12%) הורשעו במעשה פשע אחד ו-86 נוספים הורשעו למעלה מפעם אחת. עם זאת, הסיכויים להרשעה כמעט ולא הושפעו מכמות החשיפה לעופרת במהלך הילדות. החוקרים מדווחים כי למין זכר בלבד הייתה השפעה בולטת יותר מרמות העופרת.

למרות שחשיפה לעופרת לא נקשרה עם הסיכויי לביצוע פשע אלים או תקיפות חוזרות, החוקרים מצאו השפעה מסוימת על הסיכוי כי בני נוער ישתתפו בפעילות עבריינית, אם כי הקשר היה חלש ולא נותר לאורך זמן.

JAMA Pediatr 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה