ילדים

הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP בנושא התעללות גופנית בילדים (Pediatrics)

איגוד ה-AAP (American Academy of Pediatrics) עדכן את ההנחיות בנוגע להתעללות גופנית בילדים וכולל מידע חדש אודות ההשפעות ארוכות הטווח של התעללות וכיצד על רופאי ילדים להגן על הילדים. ההנחיות מדגישות את גורמי הסיכון להתעללות ופציעות עקב התעללות שלעיתים קרובות אינן מאובחנות. ההנחיות החדשות פורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Pediatrics.

לדברי המומחים, פציעות מינוריות הן נפוצות מאוד בילדים ומרביתן אינן נובעות מהתעללות או הזנחה. עם זאת, למרבה הצער, ידוע גם כי לעיתים קרובות רופאים אינם מזהים מקרים של התעללות גופנית בילדים. במידה ומקרים אלו אינם מאובחנים הילדים עשויים לשוב לטיפול רפואי מאוחר יותר עם פציעה חמורה יותר ואף קטלנית.

ההנחיות המעודכנות שמות דגש על הצורך שרופאי ילדים יהיו מודעים לסימנים כי ילדים סובלים מהתעללות ומסכמות את הדרכים בהם רופאים יכולים להגן על הילדים מפני התעללות.

התעללות גופנית בילדים קיימת בכל הקבוצות הסוציו-אקונומיות, אם כי מוצא/גזע ורמה סוציו-אקונומית בהחלט משחקים תפקיד חשוב בכל הנוגע למקרים בהם הילדים יזכו להגנה משירותי הרווחה.

בקרב מתבגרים קיימת שכיחות גבוהה יותר של התעללות גופנית בהשוואה לילדים קטנים יותר, אך בקרב יילודים ופעוטות הסיכון הגבוה ביותר לפציעה חמורה או קטלנית עקב התעללות.

על רופאי ילדים לשים לב לגורמי סיכון, כולל בעיות בתפקוד התא המשפחתי, ציפיות לא-הולמות של ההורים בנוגע להתפתחות הילד, נוכחות מוגבלויות גופניות או נפשיות אצל הילד, משפחות עם גורמי דחק כולל הצבה צבאית של אחד ההורים, עוני ודיווחים קודמים על פניה לשירותים להגנה על הילדים.

בהורים שאינם מכירים את ההתפתחות התקינה של ילדים ועם ציפיות לא-תואמות, אלו החסרים אמפתיה לילדים או עם הרגלי הורות נוקשים או לא-עקביים ובמקרים בהם חל היפוך בתפקידי הורה-ילד קיים גם כן סיכון להתעללות בילדים.

למרות שחלק מהגורמים מעלים את הסיכון להתעללות גופנית בילדים, ניתן לנקוט בצעדי מניעה. לדוגמא, לרופאי ילדים הזדמנות ייחודית להדריך הורים בנוגע לציפיות מציאוציות באשר להתפתחות הילד ולסייע להם לזהות שירותי תמיכה בקהילה. מידע נוסף אודות הסיכון ומניעת טיפול לקוי בילדים ניתן למצוא בדו”ח מטעם ה-AAP בנוגע לתפקידו של רופא הילדים במניעת טיפול לקוי בילדים.

מספר גורמים עשויים להוביל רופא ילדים לחשוד בהתעללות גופנית בילדים. כאשר הורה מספק הסבר לאופן פציעה עם הבדלים בגרסאות לאורך זמן או חוסר עקביות באשר לפציעות הילד, אזי על רופאי הילדים להמשיך ולחקור את הנושא. פציעות מסוימות, דוגמת שברים מרובים או שברים בתינוקות שעדיין אינם זוחלים או הולכים ולא סובלים ממחלות רפואיות, הן חשודות גם כן. חלק מההורים טוענים כי הילד נחבל קשות עקב נפילה מגובה נמוך, אך בפועל מדובר בפציעות שהן לעיתים רחוקות קטלניות.

ההנחיות העדכניות כוללות גם התייחסות לאבחנה של חבלת ראש עקב התעללות ביילודים, העשויה לנבוע מנענוע התינוק או מחבלה קהה.

במקרים בהם עולה חשד להתעללות כגורם לפציעה, על הרופאים לערוך בדיקות סקירה לפציעות נוספות או בעיות רפואיות אחרות בכדי לשלול התעללות גופנית.

Pediatrics. Published online April 26, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות לוותה בקיצור משך השהות באשפוז לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות בקרב חולים שעברו ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך או הברך והשלימו הערכה קדם-ניתוחית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה