רפואה משלימה

האם אמצעי רפואה סינית עשויים לסייע בטיפול במחלות לב? (JACC)

רפואה סינית מסורתית עשויה לשמש כגישה משלימה או חליפית למניעה וטיפול במחלות לב, כך טוענים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. עם זאת, החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמו בין 2006-2016, עם לפחות 50 משתתפים ומעקב בן לפחות ארבעה שבועות. הסקירה כללה 56 מחקרים (21 באנגלית, 35 בסינית). שמונה מחקרים דיווחו על שימוש ברפואה סינית ליתר לחץ דם, שישה התמקדו בדיסליפידמיה, 15 בסוכרת/קדם-סוכרת, 18 במחלה קרדיווסקולארית טרשתית ותשעה מחקרים התמקדו באי-ספיקת לב כרונית.

תרופות דוגמת Tiakuijangya, Zhongfujiangya, Qiqilian, Jiangya ו-Jiangyabao הן בעלות השפעות מסוימות להפחתת לחץ דם ובעלות פרופיל בטיחות טוב, ולכן עשויות לשמש כחלופה לטיפול בחולים שאינם סובלים או אינם יכולים להרשות לעצמם תרופות מערביות; עם זאת, ההשפעות ארוכות הטווח אינן ידועות.

תרופות דוגמת Jiangzhitongulo, Salvia miltorrhiza ו-Pueraria Lobata ו-Zhibitai עשויות לסייע בהפחתת רמות השומנים בדם, אך לא ברור אם ההשפעות הללו יובילו להפחתת אירועים קרדיווסקולאריים.

באשר לקדם-סוכרת/סוכרת, תרופות דוגמת Xiaoke, Tangminling, Jinlida ו-Jianyutangkang הן בעלות השפעה פוטנטית על איזון גליקמי ו/או תפקוד תאי ביתא באלו עם סוכרת מסוג 2, בעוד שתרופות אחרות, דוגמת Tangzhiping ו-Tianqi, עשויות למנוע התקדמות קדם-סוכרת לסוכרת; עם זאת, ההשפעות ארוכות הטווח אינן ידועות.

הטיפול בתרופות מרפואה סינית מסורתית עשוי להיות יעיל בהקלה על אנגינה, הפרעות בפרפוזיה לשריר הלב או חסר נוירולוגי בחולים עם מחלת עורקים כלילית או אירוע מוחי איסכמי, בעוד ש-Xuezhikang עשוי להפחית אירועים קרדיווסקולאריים לאחר אוטם לבבי; עם זאת, דרושים מחקרים בקנה מידה גדול בטרם ניתן יהיה להסיק מסקנות חד-משמעיות.

JACC 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה