נאונטולוגיה

השוואת תוצאות הנשמה בלחץ חיובי ובין sustained inflation בפגים בחדר לידה (JAMA) והערת עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסמו בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב פגים שנולדו לאחר 23-26 שבועות הריון שנדרשו להחייאה בלידה, גישת הנשמה שכללה sustained inflation , בהשוואה לגישה סטנדרטית של הנשמה בלחץ חיובי, לא הפחיתה את הסיכון ל-BPD (Bronchopulmonary Dysplasia) או תמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם גישת הנשמה הכוללת sustained inflation , בהשוואה לגישה סטנדרטית של הנשמה בלחץ חיובי עשויה להפחית שיעורי BPD או תמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות במקרים של פגות קיצונית.

המחקר האקראי נערך בין אוגוסט 2014 ועד ספטמבר 2017 וכלל 18 יחידות טיפול נמרץ ביילודים בתשע מדינות. החוקרים גייסו למחקר יילודים שנולדו לאחר 23-26 שבועות היריון ונדרשו להחייאה עם מאמץ נשימתי לא-מספק או ברדיקרדיה. הם תכננו לגייס למחקר 600 יילודים, אך המחקר הופסק לאחר גיוס 426 יילודים, בעקבות רמזים לנזק אפשרי בקבוצת ה- sustained inflation.

ההתערבות הניסיונית כללה עד שני ניפוחים ממושכים בלחץ שיא מקסימאלי של 25 ס”מ מים, למשך 15 שניות (215 יילודים); החייאה סטנדרטית כללה הנשמה בלחץ חיובי (211 יילודים). התוצא העיקרי היה שיעורי BPD או תמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות. החוקרים כללו גם מספר רב של תוצאי יעילות ובטיחות משניים, כולל תמותה לאחר פחות מ-48 שעות.

מבין 460 יילודים שנכללו במחקר (גיל היריון ממוצע של 25.3 שבועות; 50.2% בנות), 426 יילודים (92.6%) השלימו את המחקר.

בקבוצת sustained inflation , 137 יילודים (63.7%) הלכו לעולמם או שרדו עם BPD, זאת בהשוואה ל-125 יילודים (59.2%) בקבוצת הטיפול הסטנדרטי (הבדל מתוקן בסיכון של 4.7%, P=0.29). שיעורי התמותה לאחר פחות מ-48 שעות עמדו על 7.4% (16 יילודים) לעומת 1.4% (3 יילודים), בהתאמה (הבדל מתוקן בסיכון של 5.6%, p=0.002). מהערכת הנתונים עלה חוסר-איזון בשיעורי תמותה מוקדמת אשר ייתכן קשורה להחייאה (sustained inflation : 11/16 מקרים; החייאה סטנדרטית: 1/3 מקרים).

מבין 27 תוצאי יעילות משניים שנבחנו בגיל מתוקן של 36 שבועות, לא זוהו הבדלים מובהקים בין הקבוצות ב-26 תוצאים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים בשיטת הנשמה בsustained inflation במקרים של פגות קיצונית, אם כי בשל הפסקה מוקדמת של המחקר לא ניתן לקבוע מסקנות חד-משמעיות.

JAMA. 2019;321(12):1165-1175

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מספר מחקרים קטנים קודמים תמכו בגישה של מתן sustained inflation בזמן החייאה בילודים ובפגים וזאת על מנת למנוע נזק לריאות שיגרום בעתיד להתפתחות BPD. לכן, תוכנן ובוצע המחקר הנוכחי במטרה לענות על התשובה האם יש יתרון לשיטת הנשמה זו. במקרה זה, לאחר שגויסו כשני שליש מאוכלוסית המחקר נתגלה כי היתה תמותה גבוהה יותר בקבוצת ה- sustained inflation ב-48 השעות הראשונות. מסיבה זו, גיוס המשתתפים למחקר הופסק ע”י ועדת הביקורת. באנליזת המשתנים נתגלה כי אין יתרון ל- sustained inflation על פני הטיפול השיגרתי בהנשמה בלחץ חיובי במניעת תמותה או BPD בקבוצת המחקר (פגים בין השבועות 23-26). לכן, ההמלצה של החוקרים היא כי אין להשתמש באופן שיגרתי ב- sustained inflation בהחייאה של פגים קטנים בחדר הלידה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות השכיחות ארוכת הטווח של תסמיני דיכאון וחרדה בקרב חולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ בשל COVID-19 במהלך הגל הראשון של […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • מתן תוך-ורידי של תיאמין עשוי לספק הגנה כלייתי בחולים עם הלם ספטי (Critical Care)

    מתן תוך-ורידי של תיאמין עשוי לספק הגנה כלייתי בחולים עם הלם ספטי (Critical Care)

    טיפול תוך-ורידי בתיאמין הוביל להפחתת הצורך בטיפול כלייתי חליפי בחולים עם הלם ספטי, בפרט בחולים עם חסר תיאמין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Critical Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הלם ספטי ישנה שכיחות גבוהה של נזק כלייתי. למרות שהתועלת של תוספי תיאמין נבחנה במחקרים קודמים בחולים עם הלם ספטי, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה