נאונטולוגיה

ליום הפג הבינלאומי החל ב- 17.11 חושף המרכז הרפואי זיו מתקן מיוחד לבדיקת דימות (MRI ) בפגים ללא צורך בהרדמה.

לקראת יום הפג הבינלאומי החל השבוע ב-17.11, חושף המרכז הרפואי זיו מתקן ייחודי ומתקדם, המסייע לבדיקת דימות תהודה מגנטית (MRI ) אצל פגים ותינוקות, המעניק אפשרות לבדיקה זו גם לבתי חולים אחרים.

כנסת ישראל תקדיש מחר (יום שלישי ה-15/11) דיון מיוחד במליאה לנושא הפגים. יום הפג מהווה במה לחקיקה תומכת ומעקב אחר סוגיות הקשורות לנושא, לטובת שיפור בריאותם ואיכות חייהם של הפגים ובני משפחותיהם.

המרכז הרפואי זיו חשף היום בפני ההורים לפגים, מתקן ייחודי ומתקדם, המסייע לבדיקת דימות תהודה מגנטית (MRI ) אצל פגים ותינוקות. המתקן נכנס לשימוש במחלקת דימות במרכז הרפואי זיו, מתוך שאיפה לצמצם ככל שניתן את השימוש בחומרי הרדמה בפגים ותינוקות, עקב ההשלכות הרפואיות האפשריות.

המתקן הוא בעצם חליפת וואקום העשויה מפלסטיק דמוי ברזנט שנחגרת סביב התינוק ושומרת על טמפרטורת הגוף וכן מונעת תזוזה של התינוק במהלך הסריקה וזאת מבלי צורך בהרדמתו. במחלקת הפגים בזיו מכנים את האביזר החדשני בשם “החליפה”. הבדיקה מתאפשרת לאחר שהתינוק קיבל לאכול, אז שואבים את האוויר מתוך המעטפת, כך שהיא חובקת את גופו ויוצרת תחושת חמימות ובטחון המדמה תחושת שהייה ברחם. על מנת  לשמור על בטיחות הליך הבדיקה ועל שלום התינוק, נוכחים בזמן הבדיקה צוותים בכירים, תוך שיתוף פעולה בין-מחלקתי בין מחלקת הדימות וצוות הפגייה, המגיעים עם התינוק לבדיקה ומעניקים מענה טיפולי לצרכים הייחודיים שלו כפג.

פרופ’ אריק שנוויל, מנהל הפגייה במרכז הרפואי זיו אומר, כי במהלך בדיקת ילודים סריקת MRI חייב הצוות להשאיר את התינוק או הפג במצב של חוסר תנועה על מנת לקבל את מיטב הסקירה.

יש צורך להשאיר את התינוקות והפגים חסרי תנועה ,במשך זמן משמעותי בסביבה תרמית מאתגרת. בעבר נהוג היה להרדים את התינוקות והפגים ,על מנת שניתן יהיה לבצע את הבדיקה באופן מיטבי, זאת בכדי למנוע תזוזה במהלך הסריקה ובמקביל לחסוך מהם תחושות בלתי נעימות.

ד”ר סאהר סרור, מנהל מחלקת דימות במרכז הרפואי זיו אומר, כי מכשיר ה-MRI המתקדם במרכז הרפואי זיו, מאפשר בדיקת רקמת מוח של תינוקות הסובלים מבעיות התפתחות שונות, בין השאר כתוצאה מלידה מוקדמת או מקשיים בלידה שלא התרחשה במועד. עוד מוסיף ד”ר סרור, כי היתרונות בשימוש ב-MRI   הינם במידת הקרינה המופחתת שלו על הנבדקים, בהשוואה למכשירי סריקה והדמיה אחרים, זאת יחד עם אפשרות לספק מידע נוסף מעבר לשיטות הדימות האחרות.

“הבדיקה בפועל מתאפשרת לאחר שהתינוק קיבל לאכול, אז שואבים את האוויר מתוך המעטפת, כך שהיא חובקת את גופו ויוצרת תחושת חמימות ובטחון, המדמה תחושת שהייה ברחם” אומר ד”ר סרור.

על מנת  לשמור על בטיחות הליך הבדיקה, ועל שלום התינוק נוכחים בזמן הבדיקה צוותים בכירים, תוך שיתוף פעולה בין-מחלקתי בין מחלקת הדימות וצוות הפגייה, המגיעים עם התינוק לבדיקה ומעניקים מענה טיפולי לצרכים הייחודיים שלו כפג. לאחרונה, החל המרכז הרפואי זיו להעניק שירות זה גם לילודים שנולדו בבתי חולים אחרים בצפון.

יערית חזן (בצילום), בת 35 מקרית שמונה, מכירה היטב את המחלקה. זו הלידה הרביעית שלה המקדימה את זמנה. בפעם הראשונה ילדה תינוק בשבוע 29, לידת התינוקת שנייה היתה תקינה, אך לאחר מכן ילדה שוב תאומות שטופלו בפגייה ועתה נולדה תינוקת בשבוע ה-31 במשקל 1.7 ק”ג, ושוב הן בפגייה של המרכז הרפואי זיו.

נמסר על ידי דוברות בית החולים

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה