פנימית

האם יש להפסיק את הטיפול באספירין בעת קבלת חולים לאשפוז בשל דימום מדרכי העיכול התחתונות? (מתוך כנס ה-DDW)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-Digestive Disease Week עולה כי אין צורך להפסיק את הטיפול באספירין בחולים המאושפזים בשל דימום מדרכי העיכול התחתונות, לאחר שלא נמצא כל הבדל בתוצאות במידה וניתן אספירין או שהטיפול הופסק בקבלה לאשפוז. מהמחקר עלה עוד כי ישנם הבדלים בגישות של רופאים שונים באותו מרכז רפואי.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 208 חולים עם הוכחה לדימום מדרכי העיכול התחתונות בין 2010 ועד 2018. מבין אלו, 100 חולים (48%) נטלו אספירין טרם האשפוז ורופאים הפסיקו את הטיפול התרופתי בלמעלה משליש מהמקרים (35%).

מהנתונים עלה כי 100 החולים תחת טיפול באספירין היו מבוגרים יותר, בהשוואה ל-108 החולים שלא נטלו את הטיפול התרופתי (גיל ממוצע של 77 לעומת 65 שנים), עם סיכון גבוה יותר לתמותה עקב מחלות רקע (מדד Charlson Comorbidity Index של 5.7 לעומת 4.1).

עם זאת, התוצאות בשתי הקבוצות אלו שנטלו אספירין בעת האשפוז ואלו שלא נטלו את הטיפול התרופתי – לא היו שונות באופן מובהק סטטיסטית, כולל אשפוז ביחידת טיפול נמרץ (41% בקרב מטופלים באספירין לעומת 32% מאלו שלא טופלו באספירין), דימומים חוזרים במהלך האשפוז (16% לעומת 16%, בהתאמה), שיעור עירויים (55% לעומת 50%, בהתאמה) והתערבות תרפואיטית (19% לעומת 26%, בהתאמה).

החוקרים מציינים כי הם לא דיווחו על התוצאות ארוכות הטווח או על התוצאות באופן ספציפי בקבוצת החולים בהם הופסק הטיפול באספירין; הם גם לא עקבו אחר אירועים לבביים או אירועים מוחיים במהלך האשפוז, אך כותבים כי מדובר בסיכון קטן מאחר ומשך האשפוז היה קצר.

המסר העולה מהמחקר הוא כי ניתן להמשיך טיפול באספירין במהלך האשפוז, מאחר ולטיפול אין השפעה על התוצאות.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה