פנימית

רמות LDL נמוכות אינן מנבאות פרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם ריכוז LDL נמוך (JAMA Netw Open)

למרות שרמות נמוכות של LDL (Low-Density-Liporprotein) מלוות בסיכון מוגבר לאלח-דם ואשפוז ביחידת טיפול נמרץ של חולים שאושפז בשל זיהום, הקשר מתווך ע”י מחלות רקע ולא דרך רמו LDL עצמן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA Network Open.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין רמות LDL ובין הסיכון לאלח-דם בקרב חולים שאושפזו בשל זיהומים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה, אשר התבסס על רשומות רפואיות אלקטרוניות של חולים שאושפזו בשל זיהום. כל החולים קיבלו טיפול אנטיביוטי במהלך היום הראשון לאשפוז (61,502 חולים). הנתונים נאספו בין ינואר 1993 ועד 31 בדצמבר, 2017.

החוקרים בחנו את רמות LDL בדם (לא כולל רמות שנמדדו פחות משנה לפני האשפוז ואלו שנמדדו בזמן מחלה חדה) ובין מדד סיכון גנטי (Genetic Risk Score). התוצא העיקרי היה אלח-דם; תוצאים משניים כללו אשפוז ליחידת טיפול נמרץ ותמותה באשפוז.

מבין 3,961 החולים בהם נמדדו רמות LDL בדם (גיל ממוצע של 64 שנים) ו-7,804 חולים עם מדד GRS ל-LDL (גיל ממוצע של 60 שנים), החוקרים זיהו קשר בין רמות LDL נמוכות יותר ובין סיכון מוגבר לאלח-דם (יחס סיכויים של 0.86, p=0.001) ואשפוז ביחידת טיפול נמרץ (יחס סיכויים של 0.85, p=0.008), אך לא זוהה קשר מובהק עם תמותה באשפוז; עם זאת, לאחר תקנון לגיל, מין ומחלות רקע, כל הקשרים הללו הפכו ללא-מובהקים סטטיסטית.

החוקרים זיהו קורלציה בין מדד GRS ל-LDL ובין רמות LDL בדם, אך לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית עם כל התוצאים האחרים.

ממצאי המחקר מציעים קשר מובהק בין רמות LDL נמוכות ובין סיכון מוגבר לאלח-דם ואשפוז ליחידת טיפול נמרץ של חולים שאושפזו בשל זיהום; עם זאת, הקשר נבע ממחלות רקע מאחר והמודלים הקליניים שכללו תקנון לערפלנים והמודל הגנטי לא הדגימו סיכון מוגבר. רמות LDL אינן משפיעות ישירות על הסיכון לאלח-דם או תוצאות שליליות בחולים שאושפזו בשל זיהום.

JAMA Netw Open. 2019;2(1):e187223

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה