נוירולוגיה

הנחיות חדשות למניעה וטיפול במיגרנה בילדים ומתבגרים (Neurology)

הנחיות חדשות מטעם ה-American Academy of Neurology, בשיתוף עם ה-American Headache Society, אשר פורסמו בכתב העת Neurology, תומכות במתן טיפול מוקדם למיגרנה אקוטית בילדים ומתבגרים, אך מדגישות כי מרבית התרופות למניעת מיגרנה אינן עדיפות על פלסבו בילדים.

ההנחיות החדשות מהוות עדכון להנחיות משנת 2004 ומספקות המלצות מבוססות-ראיות לטיפול תסמיני אקוטי ולמניעת מיגרנה בילדים ומתבגרים.

מרבית התרופות שנועדו למנוע הישנות התקפי מיגרנה טובות כמו פלסבו כאשר ניתנות לילדים ואין עדויות רבות להנחות את הטיפול בתסמינים נלווים, דוגמת בחילות ורגישות לאור. המומחים מציינים כי התרופות הפעילות, כמו גם הפלסבו, היו יעילים בלמעלה ממחצית מהמטופלים.

חשוב לציין כי סקירת העדויות הופסקה עם מחקרים שפורסמו בשנת 2017 ולכן ההנחיות אינן מתייחסות לטיפולים שהפכו זמינים לאחרונה, כולל מעכבי מסלול CGRP (Calcitonin Gene Related Peptide) או מכשירים נוירו-מודולטוריים. בנוסף, התועלת של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים למניעת מיגרנה, דורשת מחקרים נוספים.

ההנחיות החדשות ממליצות כי ילדים ומתבגרים עם מיגרנה ישלימו אנמנזה מקיפה ובדיקה נוירולוגית, וכי החולים וההורים ישלימו ייעוץ אודות אורחות חיים העשויים להשפיע על תדירות אירועי מיגרנה, כולל העדר פעילות גופנית, עודף-משקל, צריכת קפאין מופרזת, הרגלי שינה לא-טובים והתייבשות.

להלן עיקרי ההמלצות לטיפול אקוטי באירועי מיגרנה:

·       יש עדויות התומכות ביעילות מתן Ibuprofen, Acetaminophen (בילדים ומתבגרים) וטריפטאנים (במתבגרים) להקלה על כאב מיגרנה, אם כי דרגת הביטחון בעדויות משתנה בין התכשירים.

·       יש דרגת בטחון גבוהה לפי בקרב מתבגרים שטופלו ב-Sumatriptan/Naproxen ו-Zolmitriptan סיכוי גבוה יותר להעדר כאבי ראש שעתיים לאחר המתן, בהשוואה לפלסבו.

·       אין טיפולים אקוטיים יעילים לבחילות/הקאות על-רקע מיגרנה בילדים, אך חלק מהטריפטאנים היו יעילים לפוטופוביה ופונופוביה.

להלן עיקרי ההמלצות בנוגע למניעת התקפי מיגרנה:

·       אין עדויות מספקות בכדי לקבוע אם בילדים ומתבגרים תחת טיפול ב-Divaloprex, Botox, Amitriptyline, Nimodipine, או Fulnarizine, היו בסיכוי גבוה או נמוך יותר להפחתת תדירות כאבי ראש, בהשוואה למטופלים בפלסבו.

·       בילדים שטופלו ב-Propranolol ייתכן כי קיים סיכוי גבוה יותר ממטופלים בפלסבו להפחתת תדירות כאבי הראש בלפחות 50%.

·       בילדים ומתבגרים שטופלו ב-Topiramate ו-Cinnarizine תועדה ככל הנראה סבירות גבוהה יותר ממטופלים בפלסבו לדווח על ירידה בתדירות כאבי ראש.

·       שילוב טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עם Amitriptyline הביא לתועלת רבה יותר מ-Amitriptyline והדרכה בנושא כאבי ראש בהפחתת תדירות התקפי מיגרנה ומוגבלות על-רקע מיגרנה בילדים בגילאי 10-17 שנים.

Neurology 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה