נוירולוגיה

תוצאות מבטיחות ל-Lasmiditan לטיפול במיגרנה בחולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-EAN)

כאב ראש מיגרנה

תרופה חדשה לטיפול במיגרנה בשם Lasmiditan נמצאה בטוחה ויעילה בחולים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Academy of Neurology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Lasmiditan פועלת כאגוניסט לקולטן 5-HT1F ומפחיתה את שחרור הנוירו-פפטידים ומשפיעה על מסלולי כאב, ללא כיווץ כלי דם.

הסקירה החדשה כללה תת-אוכלוסיה של חולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם מהמחקרים SPARTAN ו-SAMURAI, שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו בשלב 3. מחקרים אלו השוו בין Lasmiditan במינון 50 מ”ג, 100 מ”ג ו-200 מ”ג ובין פלסבו במהלך התקף מיגרנה יחיד.

בניתוח הנוכחי התמקדו החוקרים בשישה גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם: גיל מעל 40 שנים, סוכרת, עישון פעיל, ריכוז כולסטרול של 240 מ”ג/ד”ל ומעלה, ריכוז HDL של מתחת ל-40 מ”ג/ד”ל בגברים ומתחת ל-50 מ”ג/ד”ל בנשים ולחץ דם סיסטולי של 140 מ”מ כספית ומעלה או דיווח על לחץ דם גבוה.

החוקרים סיווגו את המשתתפים לקבוצה של חולים עם עד גורם סיכון אחד למחלות לב וכלי דם ואלו עם לפחות שני גורמי סיכון כאלו. מניתוח הנתונים עלה כי נוכחות גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם לא השפיע על יעילות הטיפול.

לא תועדו הבדלים בין חולים עם עד גורם סיכון אחד ואלו עם שני גורמי סיכון ומעלה בהערכת העדר כאב ראש או תסמינים מטרידים לאחר שעתיים.

באשר לבטיחות הטיפול, בקרב חולים שטופלו ב- Lasmiditan תועדה עליה קטנה אך משמעותית בהפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו שנטלו פלסבו (0.9% לעומת 0.2%, בהתאמה; יחס סיכויים של 3.59, p=0.02). מניתוח מעמיק יותר של הנתונים עלה כי הפרעות קצב הלב נבעו בעיקר מעליה בשכיחות דפיקות לב או טכיקרדיה. לא ברור אם דפיקות לב אלו מעידות על השפעה קרדיווסקולארית ישירה או שמדובר בסימנים של חרדה או הפרעה אחרת ויש לבחון את החשיבות של ממצאים אלו במחקרים נוספים.

בסיכומו של דבר, מעבר לעליה הקטנה מאוד במספר המשתתפים שדיווחו על דפיקות לב, נוכחות גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם לא השפיע על הסיכון להופעת אירועים חריגים קרדיווסקולאריים. גם בנוכחות גורמי סיכון מרובים לא נרשמה עליה משמעותית באירועים חריגים אלו.

מתוך כנס ה-EAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה