נוירולוגיה

סקירה שיטתית: לטיפול בצמחי מרפא, ובמיוחד בג’ינקו בילובה, פוטנציאל לטיפול אפקטיבי בדמנציה ווסקולרית (Phytother Res)

בסקירה שיטתית המתפרסמת לאחרונה ב- Phytother Resמסכמים החוקרים כי לטיפול בצמחי מרפא בכלל, ובתמצית ג’ינקו בילובה בפרט , עשויים להיות טיפולים אפקטיביים לדמנציה ווסקולרית.

ברקע מסבירים החוקרים כי דמנציה ווסקולרית מובילה בדר”כ להפרעות זיכרון ותפקוד קוגניטיבי אשר נגרמות ממחלה ווסקולרית.

בסקירה שיטתית זו בחנו החוקרים את האפקטים התראופוטיים של צמחי מרפא שנכללו במחקרים שפורסמו ב-PUBMED, Scopus, Web of Science, Google Scholar ומאגרי מידע נוספים , תוך שימוש בדמנצייה וסקולרית וצמחי מרפא כמילות חיפוש מרכזיות.

לא הוגדר קריטריוני הכללה, ומרבית המחקרים הקליניים שנמצאו נכללו בסקירה. בסה”כ נכללו 524 מחקרים, מהם רק 28 נמצאו כרלבנטיים, ובהם השתתפו 3,461 מטופלים.

תוצאות הסקירה הצביעו על כך שצמחי מרפא, ובמיוחד Sancaijiangtang וג’ינקו בילובה עשויים לשפר סימפטומיים התנהגותיים ופסיכולוגיים, זיכרון פעיל, תוצאות מבחן מיני-מנטל, ויכולת ביצוע מטלות יום יומיות, כמו גם אספקטים נוירופסיכיאטריים.

החוקרים מדווחים גם כי נמצא שהגיל, משך התקדמות המחלה , סוג התרופה הצמחית האפקטיבית בטיפול בדמנציה הם גורמים חשובים בניהול דמנציה וסקולרית.

תוצאות סקירה זו מצביעות אם כן על כך שטיפול בצמחי מרפא עשויים להיות מועמדים פוטציאליים בטיפול בדמנציה ווסקולרית. עם זאת החוקרים מציינים שיש צורך במחקרים נוספים שיוודאו את היעילות של גישה טיפולית זו.

Phytother Res. 2018 May 22. doi: 10.1002/ptr.6120. [Epub ahead of print]

הערת המערכת: יש לציין שבישראל יש תרופה שאושרה ע”י משרד הבריאות לטיפול בהפרעות קוגניטיביות שהחומר הפעיל הוא ג’ינקו בילובה (שם התרופה: צרבונין )

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה