נוירולוגיה

משרד החקלאות אינו מקבל את חוות דעת המשרד להגנת הסביבה הממליצה על הפסקת השימוש בחומר ההדברה פאראקוואט על רקע החשש לסיכון מוגבר לפרקינסון (הארץ)

ע”פ דיווח מאתר “הארץ” משרד החקלאות מתנגד להפסקת שימוש בחומר ההדברה פאראקוואט (מוכר גם בשמות המסחריים דוקטלון או ברן) על אף שקיימות עדויות לכך שהוא קשור לעלייה בסיכון לפרקינסון.

לטענת משרד החקלאות החומר חיוני לקיום פעילות חקלאית ואין לו תחליפים מתאימים.

ע”פ הכתבה , במחקר שנעשה בחיות מעבדה, החשיפה לחומר גרמה לשינויים התנהגותיים הקשורים לפרקינסון בבני אדם. גם במחקר שנערך בארצות הברית, נמצא שעובדים שנחשפו לחומר היו בסיכון גבוה יותר של פי 2.5לפתח פרקינסון.

גם במחקר שנערך בארץ , בנגב, נמצא קשר בין שיעור התחלואה בפרקינסון ביישובים לבין קירבתם לשטחים חקלאיים שנעשה בהם שימוש בחומרים שעלולים להגביר את התחלואה, ובהם פאראקוואט.

בכתבה מצוין כי החומר נאסר לשימוש באיחוד האירופי כבר לפני עשור, בשל הסיכונים הכרוכים בשימוש בו. בארצות הברית הוא מותר לשימוש  רק ע”י עובדים שעברו הדרכה ספציפית לשימוש מבוקר בו. בישראל כאמור  אין כיום כל מגבלה  על השימוש החקלאי בחומר.

בדיון שהתקיים לאחרונה נסקרו מטעם המשרד להגנת הסביבה העדויות. חוות הדעת של המשרד בנושא היא:  בשל השפעותיו הבריאותיות הקשות ביותר ואירועים רבים של מוות או פגיעות בריאותיות בשל החשיפה אליו, מומלץ לבטל את רישום החומר

בכתבה מובאת תגובת משרד החקלאות ופיתוח הכפר : “משרד החקלאות עורך בדיקה מחודשת להערכת 50 חומרים פעילים המרכיבים למעלה מ100 תכשירי הדברה, אשר כיום מאושרים לשימוש. במסגרת הבחינה, המשרד בוחן את יתרונות קוטל העשבים פאראקוואט לצד החסרונות. זה חומר המאושר לשימוש במדינות רבות בעולם, לרבות: ארה”ב, קנדה, אוסטרליה ויפן, ומסייע רבות לחקלאים כנגד מגוון רחב של עשבים, מתפרק במהירות לאחר השימוש, ללא שאריות בצמח. עמדת משרד החקלאות בנושא טרם התקבלה, והניסיון להשפיע דרך התקשורת על גיבוש עמדתו של משרד החקלאות בנושא אינה נכונה ומקצועית כלל“.

לכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה