נוירולוגיה

מה בין פרופיל השומנים ובין הסיכון למחלת פרקינסון? (מתוך כנס ה- International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders)

רמות גבוהות יותר של כולסטרול כולל ו-LDL (Low Density Lipoprotein) מלוות בסיכון מופחת למחלת פרקינסון בגברים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מישראל, בראשות פרופ’ חוה פרץ מבית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.  החוקרים הציגו את ממצאי המחקר במהלך כנס ה-International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders.

מדגם המחקר כלל 261,638 משתתפים בגילאי 40-79 שנים, שלא נטלו טיפול בסטטינים. החוקרים עקבו אחר המשתתפים עד לאבחנת פרקינסון, תמותה או תום המחקר. בדיקות דם שנתיות שימשו לקביעת רמות כולסטרול כולל, LDL ו-HDL. רמות כולסטרול כולל סווגו לשלישון עליון (210 מ”ג/ד”ל ומעלה), בינוני (180-209 מ”ג/ד”ל) ותחתון ורמות LDL סווגו לשלישון עליון (140 מ”ג/ד”ל ומעלה), בינוני (110-139 מ”ג/ד”ל) ותחתון.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין רמות כולסטרול ובין הסיכון למחלת פרקינסון, תוך ריבוד התוצאות לפי גיל ומגדר.

במהלך מעקב ממוצע של 7.9 שנים, אבחנת מחלת פרקינסון נקבעה ב-0.3% מהמשתתפים בגילאי 40-64 שנים וב-3.3% מאלו בגילאי 65 שנים ומעלה.

בקרב גברים, הסיכון למחלת פרקינסון היה נמוך יותר באלו עם רמות כולסטרול כולל או רמות LDL בשליש האמצעי או העליון, בהשוואה לאלו עם רמות כולסטרול בשליש התחתון. באשר לכולסטרול כולל, יחס הסיכון המתוקן לגיל עמד על 0.91 ועבור LDL עמד על 0.86.

בנשים זוהה קשר לא-מובהק בין רמות כולסטרול כולל ורמות LDL ובין הסיכון למחלת פרקינסון. החוקרים לא ידעו להסביר מדוע הקשר הנ”ל היה מוגבל לגברים במחקר.  בשני המינים, רמות HDL לא השפיעו על הסיכון למחלת פרקינסון.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת המנגנונים הקושרים בין רמות כולסטרול גבוהות יותר ובין סיכון נמוך יותר למחלת פרקינסון.

מתוך כנס ה- International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה