נוירולוגיה

עליה ברמות טרופונין לבבי בחולים עם אירוע מוחי מעידה על סיכון מוגבר לתמותה (Stroke)

ממצאים חדשים הצביעו על קשר בלתי-תלוי בין רמות מוגברות של טרופונין לבבי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד ובין סיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם במהלך חודש אפריל בכתב העת Stroke.

המחקר הנוכחי הינו חלק ממחקר אפידימיולוגי גדול יותר שכלל את כל החולים שאושפזו בשל אירוע מוחי איסכמי חד באזור סינסינטי. החוקרים סקר אשפוזים מחדרי המיון משנת 2010 וזיהו את כל המקרים של אירוע מוחי איסכמי חד. טרופונין חיובי הוגדר בנוכחות עליה ברמות טרופונין לבבי מעל אחוזון 99. ניתוח סטטיסטי כלל תקנון לחומרת אירוע מוחי, היסטוריה של מחלות לב וכל גורמי הסיכון האחרים לאירוע מוחי.

מהתוצאות עלה כי מבין 1,999 המקרים של אירוע מוחי איסכמי חד, ב-1,706 חולים (85.3%) נלקחה בדיקת טרופונין לבבי וב-1,590 חולים (79.5%) בוצעה בדיקת אקו-לב.

נוכחות רמות טרופונין מוגברות תועדה ב-353 חולים (20.7%) מבין 1,706 הנבדקים וב-160 (10.1%) מבין 1,590 החולים תועדו ממצאים בעלי חשיבות בבדיקת אקו-לב. מבין 1,377 החולים בהם בוצעו שתי הבדיקות, החוקרים זיהו קשר בין רמות טרופונין מוגברות ובין ממצאים בבדיקת אקו-לב (יחס סיכויים של 2.9).

ב-1,377 החולים בהם בוצעו שתי הבדיקות ונמצאו רמות טרופונין מוגברות, שיעורי התמותה עמדו על 26% לאחר 30 ימים, 47% לאחר שנה אחת ו-60% לאחר שלוש שנים. רמות טרופונין מוגברות נקשרו בקשר בלתי-תלוי עם תמותה בכל נקודות הזמן.

הקשר היה דומה כאשר החוקרים לא כללו בניתוח הנתונים מקרים של אוטם לבבי חד נלווה, שאובחן ב-49 מבין 1,377 החולים (3.5%), כאשר רמות טרופונין מוגברות לוו בעליה של פי שלוש בסיכון לתמותה לאחר שנה ושלוש שנים.

החוקרים לא זיהו קשר מובהק בין ממצאי בדיקת אקו-לב ובין תמותה לאחר 30 ימים או שנה אחת, אך זוהה קשר מובהק לאחר שלוש שנים.

Stroke. Published online April 5, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה