מחלות זיהומיות

סורוקה עם הכי פחות זיהומים בבתי החולים הגדולים, מאיר מתוך בתי החולים הבינוניים ואסותא אשדוד מבין הקטנים (דו”ח משרד הבריאות, YNET , הודעת סורוקה)

דו”ח משרד הבריאות על זיהומים נרכשים בבתי החולים (כחלק מדו”ח מדדי איכות) לשנת 2015 מציג את רמת הזיהומים הנרכשים בבתי החולים.

הנתונים מוצגים בהרחבה גם ב-YNET ומהם עולה שבין בתי החולים הגדולים בילינסון “מוביל” עם כמות של 132 זיהומים נרכשים ל-100,000 ימי אישפוז, כשבית החולים המוביל מביניהם הוא סורוקה , עם 52 זיהומים ל-100,000.

מבין בתי החולים הבינוניים בני ציון נמצא עם 156 זיהומים ל-100,000 ימי אשפוז ומאיר עם 40 זיהומים בלבד.

מבין הקטנים השרון ראשון (מהסוף) עם 161 זיהומים , ואסותא אשדוד עם 51 זיהומים בלבד.

בעקבות פרסום הדו”ח פרסם המרכז הרפואי סורקה את ההודעה הבאה:

המרכז הרפואי סורוקה מוביל בהישגיו מבין בתי החולים הגדולים בישראל עם הכי פחות זיהומים נרכשים

כך על פי דו”ח חדש של משרד הבריאות

פרופ’ אברהם בורר (בתמונה) , מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה ומנהל הפורום למניעת זיהומים בכללית: “מניעת זיהומים הינו מהאתגרים הגדולים במערכות בריאות בעולם ובארץ. היכולת להגיע להשגים טובים, תלויה בהשקעה הולמת בתשתיות, בציוד ובכח אדם,
יחד עם הטמעת הנהלים והגברת המודעות בקרב אנשי צוות”.

דו”ח חדש של משרד הבריאות ריכז את נתוני הזיהומים הנרכשים בכל בתי החולים בישראל לשנת 2018.. הדו”ח בדק ומצא כי במרכז הרפואי סורוקה יש הכי פחות זיהומים נרכשים מבין בתי חולים הגדולים.

דו”ח זה של משרד הבריאות בדק באילו בתי חולים נדבקים  מטופלים בזיהומים שנגרמים מחיידקים העמידים לאנטיביוטיקה. בדו”ח מחולקים בתי החולים לשלוש קבוצות: בתי חולים גדולים, בתי חולים בינוניים ובתי חולים קטנים. לבתי החולים הגדולים מועברים חולים מורכבים וקשים יותר שחשופים לזיהומים.

במודל זה נבדק שיעור “חיידקי ההתראה” לכל מאה אלף ימי אשפוז. חיידקים אלו עמידים לתרופות אנטיביוטיות רבות והם ידועים כנרכשים בבתי החולים, ביניהם החידקים אצינטובקטר באומני, CPE, VRE ו-קלוסטרידיום.

המרכז הרפואי סורוקה  הגיע למקום הראשון בקבוצת בתי החולים הגדולים ומרכזי העל בארץ עם המספר הקטן ביותר של זיהומים נרכשים – תוצאה המעידה על הדירוג הגבוה של המרכז הרפואי בתחום מניעת זיהומים הנגרמים מחיידקים העמידים לאנטיביוטיקה.

פרופ’ אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה ומנהל הפורום למניעת זיהומים בכללית: “ מדובר באחד מהאתגרים הגדולים במערכות בריאות בעולם ובארץ.  היכולת להגיע להשגים טובים תלויה בהשקעה הולמת בתשתיות, בציוד ובכח אדם, יחד עם הטמעת הנהלים והגברת המודעות בקרב אנשי צוות. אנו מובילים בסורוקה תהליכים בקרב כלל העובדים כדי לייצר אקלים ארגוני בטיחותי “.

ד”ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: ” מניעת זיהומים מוצבת כיעד אסטרטגי, תוך התגייסות מערכתית של כל הצוותים. ההובלה וההצטיינות של סורוקה בפעילות למניעת זיהומים הושגו הודות לתרבות הארגונית שמוטמעת בקרב כל הצוותים בבית החולים”.  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה