מחלות זיהומיות

עליה בשכיחות זיהומי גונוריאה עמידים לטיפול אנטיביוטי (PLoS Med)

באזהרה מטעם ארגון הבריאות העולמי (WHO) טוענים מומחים כי עמידות לטיפול אנטיביוטיקה מעלה את הקושי בטיפול בזיהומי גונוריאה, כאשר בחלק מהמקרים לא ניתן להכחיד את הזיהום. לפי ההערכות, הם חוזים כי בעתיד ייתכנו מקרים של גונוריאה שאינם ניתנים לטיפול.

לדברי המומחים, בחלק מהמדינות בהן מקפידים על מעקב הדוק, ישנם מקרים של זיהומי גונוריאה שאינם ניתנים לטיפול ע”י כל התרופות האנטיביוטיות הידועות. מקרים אלו מהווים ככל הנראה רק את קצה הקרחון, מאחר ובמדינות בעלות הכנסה נמוכה אין מערכות לאבחנה ודיווח  אודות זיהומים שאינם ניתנים לטיפול, ואלו בדיוק המקומות בהם גונוריאה נפוצה יותר.

בדו”ח שפורסם ב-PLOS Medicine ציינו מחוקרים כי כ-78 מיליון אנשים בעולם נדבקים בגונוריאה בכל שנה. על-פי תכנית Global Gonococcal Antimicrobial Surveillance Programme של ארגון הבריאות העולמי, העוקבת אחר מגמות גונוריאה עמידה לטיפול תרופתי, מנתונים מהשנים 2009-2014 עלה כי חלה התפשטות של העמידות ל-Ciprofloxacin, כאשר 97% מהמדינות מדווחות על זנים עמידים לטיפול תרופתי.

בנוסף, 81% מהמדינות מדווחות על עליה בעמידות ל-Azithromycin ו-66% מדווחות על הופעת עמידות לצפלוספורינים בעלי טווח פעילות רחב Cefixime פומי או Ceftriaxone בזריקה המהווים כיום את המוצא האחרון לטיפול בזיהומים אלו.

במאמר נפרד ב-PLOS Medicine, מומחים פירטו על מפת דרכים לגילוי תרופות אנטיביוטיות חדשות למקרים של גונוריאה עמידה לתרופות רבות ומספקים פרטים אודות שלוש מועמדות אפשרויות בקנה:

·         Solithromycin תרופה פומית בעלת פעילות כנגד חיידקי גראם חיוביים ושליליים מפונקים, כולל Neisseria gonorrhea, Mycoplasma genitalium ו-Chlamydia trachomatis. התרופה הדגימה יעילות טובה במחקר בשלב 2, עם 100% יעילות כנגד זיהומים באיברי המין, חלל הפה והרקטום בגברים ובנשים. מחקר בשלב 3 נערך בימים אלו.

·         Zoliflodacin תרופה ראשונה מסוגה עם פעילות כנגד מספר פתוגנים, כולל N. gonorrhea ו-C. trachomatis. מתוצאות ממחקר בשלב 2 עלתה יעילות גבוהה כנגד זיהומים בדרכי המין והשתן. למעלה מ-90% מהמשתתפים היו גברים.

·         Gepotidacin הדגימה בתנאי מעבדה יעילות כנגד מגוון רחב של חיידקים עמידים לטיפול תרופתי, כולל MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus), ESBL Enterobacteriaceae (Extended Spectrum Beta Lactamase) ו-N. gonorrhea. מחקר בשלב 2 הושלם לאחרונה; שיעורי הריפוי עמדו על 96.7% ו-94.8% עם מינון של 1500 מ”ג ו-3000 מ”ג, בהתאמה. למעלה מ-90% מהמשתתפים היו גברים.

המומחים מסבירים כי במלחמה כנגד גונוריאה נדרשים כלים חדשים ומערכות טובות יותר למניעה, טיפול ואבחנה מוקדמת יותר.

PLoS Med. 14(7):e1002344

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה