מחלות זיהומיות

טיפול בואנקומיצין מפחית תמותה מכל סיבה בהשוואה למטרונידאזון במטופלים עם Clostridium difficile חמור (JAMA Intern Med)

תמותה בטווח 30 יום מכל סיבה מבין המטופלים שסבלו מזיהום עיקש חמור של קלוסטירדיום (

Clostridium difficile CD) הייתה נמוכה יותר באופן מובהק אצל אלה שטופלו בקו ראשון עם vancomycin בהשוואה לאלה שטופלו ב-metronidazole , כך לפי מחקר רטרוספקטיבי חדש שכלל למעלה מ-10,000 מטופלים המתפרסם השבוע ב- JAMA Intern Med .

החוקרים מדווחים כי לא היה הבדל בשיעורי חזרה של CDI בין שתי הקבוצות.

החוקרים מדגישים כי מדובר על המחקר הגדול ביותר שנעשה בתחום. כמו כן הם מציינים שההנחיות הנוכחיות ממליצות על הטיפול במטרונידאזון כטיפול קו ראשון, במיוחד למקרים קלים עד בינוניים של CDI .

למקרים חמורים של CDI , ההנחיות שפורסמו ב-2010 ע”י החברה האמריקאית למחלות זיהומיות והחברה לאפידמיולוגיה ממליצות על שימוש בואנומיצין.

עם זאת, החוקרים מציינים שלמרות העדויות לכך שהשימוש בואנומיצין גדל נראה שנדרשו מס’ שנים לאימוץ ההנחיות הללו. נתוני המחקר החדש מחזקים עדויות ממחקרים קטנים קודמים , אקראיים ומבוקרים אשר הראו כי לא היה הבדל בשיעור ההישנות של CDI בין שתי התרופות.

במחקר הנוכחי שהיה רטרוספקטיבי, עם קבוצות תואמות בפרוטוקול של כוונה לטפל, החוקרים ניתחו מידע על מטופלים שטופלו ב-CDI במערכת הבריאות לגמלאי צבא בין ינואר 2005 לדצמבר 2012. יעדי המחקר המרכזיים היו תמותה מכל סיבה בתוך 30 יום, והישנות של CDI .

האבחנה של CDI אושרה באמצעות דגימות עבור רעלן C difficile . ההתאמה של המטופלים נעשתה בכדי לשלוט בהבדלים בגורמי סיכון בין המטופלים בשתי הקבוצות.

במהלך תקופת המחקר נכללו 47,471 מטופלים שעמדו בקריטריוני המחקר. מבין אלה, 2,068 (4.4%) קיבלו ואנומיצין כטיפול קו ראשון ו-8,069 טופלו במטרונידאזון.  מבין 10,137 מטופלים אלה היו 3,130 שהוגדרו כלוקים ב-CDI חמור . מהם 629 (20.1%) קיבלו ואנומיצין ו-2,501 (79.9%) קיבלו מטרונידאזון.

שיעור התמותה מכל סיבה ב-30 יום עבור כלל הקבוצה הזו היה 10.2% . בניתוח לפי קבוצות טיפול, שיעור התמותה עמד על 6.7% מבין המטופלים עם CDI קל עד בינוני ו-18.9% מבין אלה עם CDI חמור.

מטופלים בקבוצת הואנומיצין היו בסיכון נמוך יותר של 20% לתמותה בהשוואה לאלה שטופלו במטרונידאזון : 8.6% לעומת 10.6% , P = .01 .

תוצאה זו נבעה בעיקר מההבדל בתמותה בקרב המטופלים עם CDI חמור. מבין אלה שטופלו בואנומיצין שיעור התמותה היה 15.3% בהשוואה ל-19.8% באלו שטופלו במטרונידאזון. לעומת זאת, בקרב אלה שהיו עם CDI קל עד בינוני שיעורי התמותה היו 5.9% ו-6.9% בהתאמה, ללא הבדל מובהק סטטיסטי (P = .22).

החוקרים מציינים ששכיחות CDI עלתה במהלך 20 השנה האחרונות מסיבות לא ברורות. שיעורי החזרה נעים בין 15% ל-50%, בעיקר בשל שינויים בחיידקי המעי שעלולים להחמיר בשל טיפול אנטיביוטי.

במחקר הנוכחי, כ-16% מהמטופלים לקו בזיהום חוזר. שיעורי החזרה היו כאמור דומים בין שתי קבוצות הטיפול.

החוקרים מציינים שהחלוקה לקבוצות לא הייתה אקראית והיא עשוייה להשפיע על ההבדלים בתוצאות המחקר. בנוסף, למרות שבוצעה התאמה על בסיס התאמת משתנים, עדיין יכולים להיות גורמים שלא נמדדו ואשר עשויים להשפיע על התוצאות.

יחד עם זאת, החוקרים סבורים שהתוצאות מהוות עדות חשובה לכך שואנומיצין עשוי להיות הטיפול המועדף , בעיקר במטופלים עם CDI חמור.

JAMA Intern Med. Published online February 6, 2017. Full text

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Rheumatology עולה כי לאחר בקטרמיה של Staphylococcus aureus, בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה כמעט כפליים לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה, עם סיכון דומה לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בקטרמיה של Staphylococcus aureus מלווה בפרוגנוזה רעה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית; עם זאת, אין מחקרים עם […]

  • תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Dermatology עולה כי מתן Rilzabrutinib בשילוב עם סטרואידים במינון נמוך לא הוביל להפוגה מלאה בחולים עם אבחנה חדשה או הישנות פמפיגוס. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ארוך-טווח בקורטיקוסטרואידים במינון גבוה בחולים עם פמפיגוס בדרגה בינונית-עד-חמורה כרוך בתופעות לוואי וטיפול ממוקד, דוגמת Rilzabrutinib (מעכב Bruton Tyroskine Kinase), […]

  • האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    למרות שמשלב השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation, או FMT) עם Bezlotoxumab מהווה משלב נסבל היטב בחולים עם מחלת מעי דלקתית וזיהום חוזר בקלוסטרידיום דיפיצילי, אין תועלת ברורה למתן הטיפול המשולב בהשוואה להשתלת צואה בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו שכלל 61 חולים עם […]

  • רמות אלבומין נמוכות בדם מנבאות סיכון מוגבר לאירועים תרומבוטיים בחולים עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה (Int J Cardiol)

    רמות אלבומין נמוכות בדם מנבאות סיכון מוגבר לאירועים תרומבוטיים בחולים עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי רמות אלבומין נמוכות בדם מנבאות סיכון מוגבר לאירועים תרומבוטיים בחולים עם אבחנה של דלקת ריאות שנרכשה בקהילה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפואלבומינמיה הינה סיבוך נפוץ של מחלות אקוטיות וזיהומים ומלווה בפרוגנוזה גרועה יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוז […]

  • האם אטופיק דרמטיטיס מלווה בסיכון מוגבר להפרעה קוגניטיבית? (JAMA Dermatol)

    האם אטופיק דרמטיטיס מלווה בסיכון מוגבר להפרעה קוגניטיבית? (JAMA Dermatol)

    הסיכון לליקוי קוגניטיבי עשוי להיות גבוה יותר בילדים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס, בעיקר הפרעות נוירו-התפתחותיות, דוגמת הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) או הפרעות למידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם בילדים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס קיים סיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי. מטרתם המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר הנ”ל ולצורך כך […]

  • האם בינה מלאכותית עשויה לסייע באבחנה של זיהומי אוזניים? (JAMA Pediatrics)

    האם בינה מלאכותית עשויה לסייע באבחנה של זיהומי אוזניים? (JAMA Pediatrics)

    חוקרים פיתח כלי חדש המבוסס על בינה מלאכותית לזיהוי מקרים של דלקת אוזן תיכונה על-פי סרטוני בדיקה אוטוסקופית. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics הם מדווחים כי כלי זה עשוי לשפר את האבחנה של זיהומי אוזניים במרפאות ראשוניות. במסגרת המאמצים לפתח את הכלי החדש, החוקרים התבססו על סרטוני בדיקות אוטוסקופיות של עור התוף כפי שתועדו […]

  • תוצאות מרשימות ל-Nirsevimab כנגד RSV ביילודים (מתוך נתוני ה-CDC)

    תוצאות מרשימות ל-Nirsevimab כנגד RSV ביילודים (מתוך נתוני ה-CDC)

    הטיפול ב- Nirsevimab הדגים יעילות גבוהה מאוד בעונה הראשונה בה נעשה שימוש בתרופה החדשה, כך עולה מנתוני עולם אמיתי חדשים מארבעה בתי חולים לילדים כפי שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית. בקרב תינוקות שקיבלו את הטיפול למניעת RSV זמן קצר לאחר הלידה תועד סיכון נמוך יותר משמעותית לפתח מחלה חמורה עם תחלואה נשימתית העלולה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה