מחלות זיהומיות

השפעת חיסון כנגד פנאומוקוק במדוכאי חיסון (J Infect.)

חיסון PCV13 (Pneumococcal Conjugate Vaccine) נכלל לאחרונה ברשימת החיסונים המומלצים למבוגרים מדוכאי חיסון. מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Infection עולה כי שיעור מקרי מחלה פנאומוקוקלית פולשנית במדוכאי חיסון ירד משמעותית לאחר חיסון כנגד פנאומוקוק.

החוקרים ערכו מחקר פרוספקטיבי, תצפיתי, רב-מרכזי, במטרה לבחון את האפידמיולוגיה של מחלה פנאומוקוקלית פולשנית במבוגרים, עם דגש על חולים מדוכאי חיסון. הם ניתחו את הנתונים אודות כל המקרים של מחלה מחלה פנאומוקוקלית פולשנית בין השנים 1999-2014. דיכוי חיסוני הוגדר בנוכחות טיפול כימותרפי לממאירות, טיפול לדיכוי חיסוני בשל מחלה אוטואימונית, טיפול ביולוגי, טיפול סיסטמי כרוני בסטרואידים, המודיאליזה, נויטרופניה או זיהום HIV.

החוקרים אספו נתונים אודות 799 מקרים של מחלה פנאומוקוקלית פולשנית, כאשר ב-198 מקרים מדובר היה בחולים מדוכאי חיסון. היארעות מחלה פנאומוקוקלית פולשנית ירדה מ-20 ל-100,000 אנשים באוכלוסיה ל-8 ל-100,000 אנשים באוכלוסיה במהלך תקופת המחקר, אך לא תועדו שינויים בשיעורי התמותה.  עוד חלה ירידה משמעותית בהיקף העמידות לפניצילין. ב-694 מקרים היה ידוע זן החיידק שהוביל למחלה.

היקף שיעור המחוסנים בחיסון PCV7 בכלל תקופת המחקר עמד על 21.6% בכלל המשתתפים ועל 28.8% במבוגרים מדוכאי חיסון. השיעורים המקבילים לחיסון PCV13 עמדו על 64.5% ו-56.6%, בהתאמה.

שיעור מקרי מחלה פנאומוקוקלית פולשנית במשתתפים לאחר חיסון PCV7 ו-PCV13 ירד משמעותית עם הזמן. ירידה בהיארעות מחלה פנאומוקוקלית פולשנית במבוגרים תועדה זמן רב לאחר אישור החיסון, הן באוכלוסיה הכללית והן במדוכאי חיסון.

החוקרים כותבים כי ייתכן וההשפעה של חיסון PCV13 תהיה תת-אופטימאלית בחולים מדוכאי חיסון בשנים הקרובות.

J Infect. 2015 Oct;71(4):422-7

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה