תועלת ארוכת-טווח לרה-וסקולריזציה מלאה לאחר STEMI (מתוך כנס ה-TCT)

ממצאים חדשים מצביעים על התועלת של רה-וסקולריזציה מלאה, כולל של נגעים שלא אחראיים לאוטם לבבי, בחולים עם STEMI (ST-segment Elevation Myocardial Infarction), עם הפחתה בטווח הארוך של שיעורי תמותה קרדיווסקולארית או אוטם שריר הלב, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס TCT.

מחקר COMPLETE כלל 4,041 חולים עם STEMI ומחלה כלילית רב-כלית, אשר השלימו התערבות כלילית מילעורית מוצלחת של הנגע האחראי לאוטם הלבבי, אך אובחנו עם נגעים נוספים אחרים בגודל של 70% ומעלה או עם מדד FFR (Fractional Flow Reserve) של 0.80.

החולים חולקו לאחר מכן להשלמת רה-וסקולריזציה מלאה של כל נגע בעל משמעות אנגיוגרפית או לקבוצת ביקורת שלא כללה עוד אנגיוגרפיה. ההקצאה האקראית סווגה עוד לפי המועד המיועד של ההתערבות הכלילית לטיפול בנגע שאינו אחראי לאוטם הלבבי בין אם במהלך האשפוז הראשוני או לאחריו.

למחקר היו שני תוצאים עיקריים: הראשון היה משלב של תמותה קרדיווסקולארית ואוטם לבבי והשני היה משלב של תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, או רה-וסקולריזציה משנית לאיסכמיה.

בניתוח הנתונים הנוכחי בחנו החוקרים את ההשפעה של מועד רה-וסקולריזציה בשלבים של נגעים שאינם אחראיים לאוטם לבבי. המטרה הייתה לקבוע אם קיים הבדל בתועלת של גישה הכוללת רה-וסקולריזציה מלאה, בהשוואה להתערבות המיועדת לנגע האחראי לאוטם הלבבי בלבד.

רה-וסקולריזציה מלאה בוצעה מוקדם במהלך האשפוז הראשוני (חציון של יממה אחת) או לאחר השחרור (חציון של 23 ימים). סך כולל של 2,702 חולים השלימו את הפרוצדורה במהלך האשפוז הראשוני ו-1,339 שבו לאחר השחרור.

מהנתונים עלה כי יחס הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי חדש לפני ואחרי 45 ימים עמד על 0.86 (רווח בר-סמך 95% של 0.59-1.24) בחולים בהם בוצעה רה-וסקולריזציה מלאה עד 45 ימים לאחר האשפוז הראשוני. עם זאת, במקרים בהם הפרוצדורה בוצעה לאחר 45 ימים, יחס הסיכון ירד ל-0.69 (רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.89), עדות לכך שהתועלת מופיעה לאחר 45 ימים.

מניתוח נוסף של הנתונים עלה כי יחסי הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי חדש ורה-וסקולריזציה בעקבות איסכמיה לפני ואחרי 45 ימים מהאשפוז הראשוני עמדו על 0.61 (רווח בר-סמך 95% של 0.43-0.85) במקרים בהם הפרוצדורה בוצעה במהלך 45 הימים הראשונים ועל 0.48 (רווח בר-סמך 95% של 0.38-0.59) לאחר 45 ימים.

החוקרים מסבירים כי ניתן להסביר למטופלים כי היתרונות של רה-וסקולריזציה מלאה, כולל הפחתת תמותה קרדיווסקולארית ואוטם לבבי חדש, אינם מופיעים בטווח הקצר, אלא בטווח הארוך.

מתוך כנס ה-TCT

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה